Categorieën
Wedstrijdverslag

Lynx D1- Dunas D3

Vandaag (26-6) was alweer de laatste wedstrijd van onze mini competitie. We mochten thuis spelen tegen Dunas. Het was deze zaterdag weliswaar niet zonnig, maar wel broeierig warm. Helaas waren een aantal van onze spelers vandaag verhinderd, maar dankzij de bereidheid van een aantal B spelers zijn we er toch in geslaagd om een volledig team op de been te brengen (inclusief 2 wissels).

Al snel in deze wedstrijd bleek Dunas een maatje te groot voor ons team, ondanks dat we er alles aan deden om doelpunten te voorkomen en zelf ook probeerde te scoren kwamen we snel met 0-4 achter. Pas bij deze stand deden we, dankzij een doelpunt van Jennifer, iets terug (1-4). Helaas viel nog in de eerste helft Daisy uit omdat ze een bal op haar vingertoppen kreeg (en dat kan behoorlijk pijnlijk zijn). Uiteindelijk zou de ruststand 1-7 zijn (en die stand was niet onverdiend).

Na de rust gingen we vol goede moed beginnen aan de tweede helft in de hoop wat aan die achterstand te kunnen doen, maar daarin slaagde we helaas niet zo kon Dunas al snel uitlopen naar 1-10 voor we weer iets terugdeden dankzij een doelpunt van Noya, maar daarmee was het zeker nog niet gedaan met de scoringsdrang van Dunas. Op een gegeven moment hadden we ook het idee dat alle kansen van Dunas tot doelpunten werden gepromoveerd en zo liep Dunas uiteindelijk uit naar 3-16 (ook Jasper pakte tussendoor nog zijn doelpunt mee). Je merkte het laatste deel van de wedstrijd ook wel dat de vermoeidheid mee begon te spelen en dat de koek bij ons echt op was.

Na afloop van de wedstrijd was het team een beetje terneergeslagen, maar gingen we samen eerst op zoek naar dingen die toch goed gingen (ondanks de nederlaag) gelukkig konden we met elkaar wel een aantal positieve punten opnoemen. Zo deden alle kinderen ontzettend hun best, kregen we ook best wat kansen, konden we ook vaak de bal goed overspelen, werden ook een aantal doelpunten van Dunas afgekeurd omdat ze goed door ons werden verdedigd en zo werden er nog wel een aantal punten genoemd. Al met al vinden we als trainers dat de kinderen trots op zichzelf mogen zijn, sommige van ons team hadden nog nooit wedstrijden gespeeld voor dat deze competitie begon en andere kinderen nog niet eerder in een veld met 2 vakken. De komende trainingen gaan we werken aan de aspecten die we nog moeilijk vinden en verder uitbouwen wat al wel goed gaat.

Christy, Angela, Marcel en Jurgen.

Categorieën
Activiteiten

Seizoensafsluiting LYNX zaterdag 10 juli

Zaterdagmiddag 10 juli tussen 14:00 – 17:00 sluiten wij het korfbalseizoen feestelijk af! Net als vorig jaar organiseren we een borrel buiten op het veld (Laan van Kans 9, Ypenburg), waarbij ook de mogelijkheid bestaat om lekker te korfballen, tennissen of badmintonnen.

Iedereen mag voor deze borrel een klein hapje meenemen; voor jezelf, of om te delen. De Activiteitencommissie zal zorgen voor drankjes en voor tafels om de meegebrachte hapjes op uit te stallen.

We vragen iedereen met gezondheidsklachten die kunnen duiden op Corona om thuis te blijven. Aan de aanwezigen vragen we de richtlijnen van het RIVM te volgen en afstand te bewaren van elkaar.

Laten we er zaterdag 10 juli een gezellige middag van maken, en elkaar zo een hele fijne vakantie toewensen!

Groet en tot dan, de Activiteitencommissie


Saturday afternoon 10th of July 14:00 – 17:00 there will be a small party to close off the korfball season! The party is outside, on the LYNX field (Laan van Kans 9, Ypenburg), where there is also opportunity for playing korfball, tennis or badminton.

Everyone is invited to bring a snack, for personak use or to share. The Activity Committee will set up some tables and arrange the drinks.

Please stay at home if you have complaints that might be related to Corona. For those joining the party, please keep appropriate distance as advised by the RIVM.

Hope to see you all there; let’s make it a ‘gezellige’ afternoon on the 10th of July and wish each other happy holidays!

Kind regards, the Activity Committee

Categorieën
Wedstrijdverslag

LYNX F1 – Refleks F1

Vandaag geen zon en geen regen, maar wel weer een mooi potje korfbal voor de LYNX Fjes!

De tegenstander van vandaag was Refleks uit Rijswijk. Al snel was duidelijk dat het aardig gelijk op ging tussen de twee teams. De 4 van LYNX moesten het wel een hele wedstrijd volhouden, want wissels waren er niet, maar dat ging ze goed af (ook Hannah, die vandaag haar eerste volledige wedstrijd heeft gespeeld!).

Na 10 min over en weer proberen was het beide teams nog niet gelukt te scoren. Hier kwam het tweede kwart verandering in, toen LYNX 1-0 maakte. Na de 5 minuten pauze halverwege bleef LYNX goed aanvallen, maar het rendement had wat hoger kunnen zijn. Vaak werd gekozen voor de lange bal, die dan iets te snel op hoge snelheid richting de korf ging. Toch viel er nog eentje in, waardoor LYNX met een 2-0 voorsprong mocht beginnen aan de laatste 10 minuten. Inmiddels begon het heen en weer rennen wel haar tol te eisen en werden sommige jonge Lynxjes wat moe. In combinatie met een paar goede Refleks aanvallen leidde dit nog tot 2 tegendoelpunten, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Bij de strafworpen werd de korf moeilijk gevonden, maar Refleks lukte het nog wel om een keer te scoren.

Al met al een terechte eindstand, gezien de wedstrijd. De Fjes kunnen terugkijken op een paar spannende wedstrijdweken. We zien elkaar weer bij de trainingen, maar de wedstrijden moeten we helaas voorlopig missen. Tot maandag!

Categorieën
Uncategorized

LYNX B1 – ONDO B4

Vandaag speelden we alweer onze laatste wedstrijd van de mini-competitie. Tegenstander was ONDO uit ’s Gravenzande. Vorige week hadden we nipt verloren en gezien de uitslagen tot nu toe dachten we dat het vandaag ook weer een spannende wedstrijd zou gaan worden.

Dat werd het helaas niet. We hadden het erg lastig tegen tegenstanders die bijna allemaal een kop groter waren dan wij. Dat was vooral te merken bij het afvangen want daar hadden wij weinig kans. De eerste helft hadden we moeite om in ons spel te komen. We kwamen nog wel vrij verrassend op 1-0, maar we konden niet voorkomen dat ONDO halverwege al een 1-5 voorsprong had genomen.

Daarna liep de score in rap tempo uit naar 1-10, maar toen konden we ze heel lang op die score houden en zelfs ook nog een doelpunt aan ons totaal toevoegen. Helaas misten we deze wedstrijd nog 2 strafworpen, waardoor de eindstand uiteindelijk 2-11 was. Onze doelpunten werden vandaag gemaakt door Laura (derde week op rij dat ze een doelpunt maakt) en Daphne.

Dit was het einde van de competitie, waarin we veel geleerd hebben en de vaak veel grotere tegenstanders goed partij konden geven. De verbeterpunten uit de wedstrijd nemen we mee naar de trainingen, die nog tot de zomervakantie door zullen gaan.

Jurgen en Jan-Willem

Categorieën
Wedstrijdverslag

ALO D1-LYNX D1

Onder de nevel van een frisse ochtendmiezer verzamelde LYNX D1 zich vandaag bij ALO. Het koelere weer was een welkome afwisseling van de zwoele warmte die tot gisteren zo bleef hangen. De wedstrijd begon met 7 tegen 8, maar gelukkig kwam ook de laatste LYNX al snel aan. Er werd over het algemeen goed verdedigd, steeds beter zelfs naarmate de wedstrijd vorderde. Menig schot van ALO werd afgefloten, omdat deze netjes door LYNX was verdedigd. We hadden echter een sterke tegenstander, die ons regelmatig te snel af was en zo de bal kon onderscheppen. De lengte van jongens als Kyan en Matthew bleek wel haar voordelen te hebben, zowel bij het afvangen als bij het opbouwen van de aanval. Tussen de aanvallen van ALO door kreeg LYNX ook kansen om te scoren, en het rendement dat daarop werd gehaald was goed! Met 2 punten van Stein en nog eentje van Tobias kwam de eindstand uiteindelijk op 13-3.

D1, jullie mogen heel trots zijn op wat jullie vandaag weer hebben laten zien, en de waardevolle leermomenten nemen we lekker mee naar de training.

Tot maandag!

Angela