Categorieën
Wedstrijdverslag

lynx D1 haalt 2de plaats veldcompetitie

Allereerste wil ik kwijt dat jullie allemaal kanjers zijn . Een nieuw team die mooie wedstrijden laat zien en het presteren om 2 de te worden op het veld .Ik spreek namens alle trainers van de D : Top gedaan .Laatste wedstrijd op eigen veld en ook nog feest , het 10-jarige bestaan van lynx .Waar we na de wedstrijd een lekkere traktatie kregen .

Vandaag speelde we tegen de zelfde tegenstanders als afgelopen dinsdag . Koud, regen en toch gingen we ervoor .De tegenstander was ietsje sterker dan wij , maar toch zagen we aan het einde van de wedstrijd blije gezichten en daar gaat het eigenlijk om . De competitie is nu voorbij en gaan ons weer voor bereiden op een mooie zaalseizoen .Zie jullie Aankomende maandag weer bij de training en geniet van een mooie weekend .

groetjes Sander, Marcel en christy

Categorieën
Wedstrijdverslag

LYNX C1 – Avanti C4

Met een verre van compleet team moesten we vandaag aantreden in de laatste wedstrijd van dit najaar. Er waren liefst 3 speelsters afwezig, maar gelukkig vonden we Jasper en Alex uit de D bereid om ons te helpen. Bedankt mannen, jullie speelden allebei top! We speelden dus voor het eerst met meer heren dan dames en dat is ook weleens leuk 😉

Zoals de laatste weken wel vaker kwam de regen voor, tijdens en na de wedstrijd weer met bakken uit de hemel. We hadden de opstelling een klein beetje gewijzigd ten opzichte van de laatste wedstrijden en het vak dat normaal begint met aanvallen startte nu in de verdediging. Dit leek goed uit te pakken, want in de beginfase ging de wedstrijd mooi gelijk op. Helaas kwamen we halverwege de eerste helft toch op achterstand na een snel Avanti-schot. Maar wie dacht dat ons verzet nu gebroken was kwam bedrogen uit, want binnen twee minuten hadden we de stand alweer gelijk getrokken. We probeerden deze stand tot de rust zo te houden, maar het lukte de tegenstander toch om voor de pauze voor de tweede keer deze wedstrijd op voorsprong te komen.

In de rust spraken we af om gewoon zo door te gaan en het vooral met diepe ballen te blijven proberen. Die zagen we ook heel veel in het restant van de wedstrijd. Daar hadden we ook veel op getraind, dus dit stemde de trainers tevreden. De tweede helft was nog maar net begonnen of we wisten met mooi aanvalsspel op gelijke hoogte te komen. De spanning was om te snijden, want om de competitie als derde af te sluiten mochten we echt niet verliezen vandaag. Helaas kwamen we met nog een kwartier te spelen toch weer op achterstand. Maar aan veerkracht geen gebrek bij de C vandaag, want wederom kon Avanti niet lang genieten van haar voorsprong. Lynx sneed als een mes door de Pijnackerse verdediging en wist de stand voor de derde keer deze wedstrijd gelijk te trekken. Wat volgde waren 12 zenuwslopende minuten. Avanti zette alles op alles om toch nog de winst te pakken. Maar onze verdediging gaf geen krimp en liet de tegenstander niet te dicht bij onze korf komen. Aan de andere kant wist onze aanval de druk op onze verdediging wat te verlichten door de bal goed in het vak te houden. Er werd goed rondgespeeld en vooral in de afvang waren we Avanti volledig de baas.

We wisten het gelijkspel vast te houden en de wedstrijd eindigde dus in 3-3. Een mooi resultaat van een hele mooie wedstrijd. Het veldseizoen is nu te einde, we blijven nog even buiten trainen en gaan dan lekker de warme en droge zaal in.

Jurgen en Jan-Willem

Categorieën
Wedstrijdverslag

LYNX F1 – Madjoe F3

Het was wat frisjes vandaag, maar gelukkig wel gewoon droog. De zon liet zich af en toe zien en de wind bleef weg, dus met de juiste onderkleding was het nog uitstekend korfbalweer. Het eerste kwart bleek Madjoe al scorend sterk. LYNX verdedigde heel behoorlijk en Anna v. E had goed onthouden dat iedereen iedereen mag verdedigen, wat bij de tegenstander af en toe tot welkome verwarring leidde. Desalniettemin stond het op de helft van de wedstrijd 0-4 en werd het hoog tijd om een poosje met zijn vijven te spelen. Daniël moest dus nog even wachten op zijn beloofde minuten langs de kant. Al snel maakte Camiel de eerste voor LYNX, en een tijdje later ook een prachtige tweede goal, van wat verder weg. Intussen had Madjoe er ook nog eentje in zitten. Met 2-5 was de superspelerregel nog van kracht, dus besloot Daniël er dan zelf maar één te maken, en zo kon hij dan toch de laatste paar minuten nog naar de kant. Met een 3-5 eindstand kunnen de Fjes terugkijken op een wedstrijd waar alles in zat, met een heel fatsoenlijk resultaat tegen een sterke tegenstander. Goed gewerkt! Dat taartje hebben ze zeker verdiend 😉

Maandag wacht nog de inhaalwedstrijd tegen Tempo, en dat betekent alweer het einde van het veldseizoen 2020. Tot dan!

Categorieën
Wedstrijdverslag

Die Haghe D2-Lynx D1

Voor ieder misschien en doodgewone dinsdagavond, maar niet voor lynx D1.Zij mochten vanavond een wedstrijd inhalen en wat voor een wedstrijd . Tot op het laatste moment erg spannend voor Sander en mij .We hadden in het begin een beetje moeite met concentratie in het speel waardoor Die Haghe heel makkelijk langs ons konden komen en op 1-0 kwam .Ook niet veel later in de tweede gedeelte wisten zij te scoren .Maar zoals wij de d-tjes kennen houden zij van opgeven en wisten nog een punt te scoren voor de eerste 25 minuten voorbij waren .Ruststand 2-1.

Na een goed gesprek , draaide lynx geheel om. Het leek wel of er een heel nieuw team stond. Goede aanvallen ,stevige verdediging …geen tegenstander kwam er meer doorheen. De wedstrijd was niet verloren .Alle kansen werden benut en de stand werd 2-2 .Met nog maar een paar minuten te gaan werd het wel het erg spannend .Maar voor de wedstrijd afgelopen was werd de stand 2-3 . Noya, Daisy, Tia, Jasper , Alex , kyan , Johan ,Stein ,Stijn en Tobias wat hebben jullie een mooi wedstrijd neergezet vanavond , jullie mogen trots op jullie zijn . Ook de coaches zijn trots op jullie.

Tia nogmaals bedankt voor het invallen vanavond .Aankomend zaterdag spelen we weer thuis tegen het zelfde team .Het beloofd nog een leuke wedstrijd te worden. Tot zaterdag !

Groetjes Sander en Christy

Categorieën
Wedstrijdverslag

Lynx D1-phoenix D5

vandaag speelde we weer op eigen terrein tegen phoenix uit Zoetermeer .Daar waar we vorige keer met 31 graden en zonder wissels tegen hun speelde de wedstrijd verloren op het laatste moment , liep het vandaag wel anders. Ondanks een regenachtige dag was de wedstrijd door lynx bepaald .Duurde wel even voor er gescoord werd, maar eenmaal de korf gevonden bleven de ballen er in rollen .Met een mooie ruststand van 4-0 .

Met nog 25 minuten speeltijd leek het er op de phoenix ons weer voorbij kwam .Maar ons team gaf niet op . Paar mooie pogingen, waar door ook een bal rond de korf bleef rollen en er uiteindelijk niet in wilde . Eindstand werd 7-4. Het was een mooie wedstrijd om te zien en als we de wedstrijd en hierna ook zoals vandaag spelen kunnen jullie zelfs kampioen worden 🙂

Komende dinsdag spelen we tegen Die Haghe uit Den haag om 18.00 en zaterdag zien we dezelfde team op ons eigen veld. Tia bedankt voor het invallen en Zina bedankt voor het mee coachen . Patrick bedankt voor het fluiten van de wedstrijd .Zonder scheidsrechter kan er tenslotte niet gespeeld worden .Tot maandag weer bij de training!

Groetjes Sander, Zina , Christy