Categorieën
Wedstrijdverslag

Lynx D1-Achilles D3

Eindelijk was het dan zover, voor het eerst sinds corona is er weer een echte competitie voor de korfbal jeugd (de mini-competitie eind vorig seizoen even niet meegerekend). Om stipt 12 uur begon de wedstrijd. De eerste helft startte voortvarend, we speelden geconcentreerd en verdedigden goed en ook aanvallend creëerden we genoeg kansen.  We kwamen dan ook verdiend op een 2-0 voorsprong, daarna deed Achilles iets terug en werd de ruststand bepaald op 2-1. Na een korte pauze met complimenten van de coaches, drinken en een snoepje van een jarige (Stein) begonnen we dan ook vol goede moed aan de tweede helft. Helaas begonnen we de tweede helft iets minder scherp dan de eerste helft, dat gaf Achilles de mogelijkheid om de wedstrijd te doen kantelen. Binnen de kortste keren liep Achilles uit naar 5-2, daarna leken we ons zelf weer te herpakken en leken we terug te komen in de wedstrijd maar nadat we tot 5-4 terugkwamen was de koek op en liep Achilles toch verder uit naar 8-5. Al met al een wedstrijd met twee gezichten, een hele goede eerste helft en een tweede helft waarin we toch wat minder geconcentreerd voor de dag kwamen en waarin we af en toe iets te makkelijk kansen weggaven. De komende weken gaan we op de training gewoon wat extra oefenen op dingen die we nog moeilijk vinden en uiteraard verder borduren op dingen die al wel goed gaan.

Categorieën
Wedstrijdverslag

LYNX F1 – KVS F3

En toen was het voor de F1 ineens alweer tijd om te laten zien wat ze hadden geleerd bij de trainingen! Op de vroege zaterdagochtend leek het weer nog even roet in het eten te gooien, maar gelukkig bleef het bij een bui en kon er om half 9 lekker ingegooid worden. Toen eenmaal het startfluitje klonk was de wedstrijd meteen in volle gang. Na een minuut of 5 had LYNX al een 2-0 voorsprong te pakken en deze lieten ze niet meer los! KVS deed haar best om weerstand te bieden, en dat lukte met de superspeler erbij nog goed. Toen halverwege de wedstrijd de tussenstand 6-3 was mocht de KVS superspeler blijven staan. Aan beide kanten bleven de Fjes goed aanvallen en verdedigen en dat maakte het ook voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd. Iedereen slaagde erin om aan de bal te komen en deze ook weer goed af te spelen en zelfs 4 tegen 5 had KVS nog een kluif om tegen een verdedigend LYNX in balbezit te blijven.

De wedstrijd werd besloten met een 10-5 eindstand, al waren de strafworpen met 1-3 nog voor KVS. Goed gedaan F1! Tot maandag 😊

Categorieën
Wedstrijdverslag

Lynx D1- Dunas D3

Vandaag (26-6) was alweer de laatste wedstrijd van onze mini competitie. We mochten thuis spelen tegen Dunas. Het was deze zaterdag weliswaar niet zonnig, maar wel broeierig warm. Helaas waren een aantal van onze spelers vandaag verhinderd, maar dankzij de bereidheid van een aantal B spelers zijn we er toch in geslaagd om een volledig team op de been te brengen (inclusief 2 wissels).

Al snel in deze wedstrijd bleek Dunas een maatje te groot voor ons team, ondanks dat we er alles aan deden om doelpunten te voorkomen en zelf ook probeerde te scoren kwamen we snel met 0-4 achter. Pas bij deze stand deden we, dankzij een doelpunt van Jennifer, iets terug (1-4). Helaas viel nog in de eerste helft Daisy uit omdat ze een bal op haar vingertoppen kreeg (en dat kan behoorlijk pijnlijk zijn). Uiteindelijk zou de ruststand 1-7 zijn (en die stand was niet onverdiend).

Na de rust gingen we vol goede moed beginnen aan de tweede helft in de hoop wat aan die achterstand te kunnen doen, maar daarin slaagde we helaas niet zo kon Dunas al snel uitlopen naar 1-10 voor we weer iets terugdeden dankzij een doelpunt van Noya, maar daarmee was het zeker nog niet gedaan met de scoringsdrang van Dunas. Op een gegeven moment hadden we ook het idee dat alle kansen van Dunas tot doelpunten werden gepromoveerd en zo liep Dunas uiteindelijk uit naar 3-16 (ook Jasper pakte tussendoor nog zijn doelpunt mee). Je merkte het laatste deel van de wedstrijd ook wel dat de vermoeidheid mee begon te spelen en dat de koek bij ons echt op was.

Na afloop van de wedstrijd was het team een beetje terneergeslagen, maar gingen we samen eerst op zoek naar dingen die toch goed gingen (ondanks de nederlaag) gelukkig konden we met elkaar wel een aantal positieve punten opnoemen. Zo deden alle kinderen ontzettend hun best, kregen we ook best wat kansen, konden we ook vaak de bal goed overspelen, werden ook een aantal doelpunten van Dunas afgekeurd omdat ze goed door ons werden verdedigd en zo werden er nog wel een aantal punten genoemd. Al met al vinden we als trainers dat de kinderen trots op zichzelf mogen zijn, sommige van ons team hadden nog nooit wedstrijden gespeeld voor dat deze competitie begon en andere kinderen nog niet eerder in een veld met 2 vakken. De komende trainingen gaan we werken aan de aspecten die we nog moeilijk vinden en verder uitbouwen wat al wel goed gaat.

Christy, Angela, Marcel en Jurgen.

Categorieën
Activiteiten

Seizoensafsluiting LYNX zaterdag 10 juli

Zaterdagmiddag 10 juli tussen 14:00 – 17:00 sluiten wij het korfbalseizoen feestelijk af! Net als vorig jaar organiseren we een borrel buiten op het veld (Laan van Kans 9, Ypenburg), waarbij ook de mogelijkheid bestaat om lekker te korfballen, tennissen of badmintonnen.

Iedereen mag voor deze borrel een klein hapje meenemen; voor jezelf, of om te delen. De Activiteitencommissie zal zorgen voor drankjes en voor tafels om de meegebrachte hapjes op uit te stallen.

We vragen iedereen met gezondheidsklachten die kunnen duiden op Corona om thuis te blijven. Aan de aanwezigen vragen we de richtlijnen van het RIVM te volgen en afstand te bewaren van elkaar.

Laten we er zaterdag 10 juli een gezellige middag van maken, en elkaar zo een hele fijne vakantie toewensen!

Groet en tot dan, de Activiteitencommissie


Saturday afternoon 10th of July 14:00 – 17:00 there will be a small party to close off the korfball season! The party is outside, on the LYNX field (Laan van Kans 9, Ypenburg), where there is also opportunity for playing korfball, tennis or badminton.

Everyone is invited to bring a snack, for personak use or to share. The Activity Committee will set up some tables and arrange the drinks.

Please stay at home if you have complaints that might be related to Corona. For those joining the party, please keep appropriate distance as advised by the RIVM.

Hope to see you all there; let’s make it a ‘gezellige’ afternoon on the 10th of July and wish each other happy holidays!

Kind regards, the Activity Committee

Categorieën
Wedstrijdverslag

LYNX F1 – Refleks F1

Vandaag geen zon en geen regen, maar wel weer een mooi potje korfbal voor de LYNX Fjes!

De tegenstander van vandaag was Refleks uit Rijswijk. Al snel was duidelijk dat het aardig gelijk op ging tussen de twee teams. De 4 van LYNX moesten het wel een hele wedstrijd volhouden, want wissels waren er niet, maar dat ging ze goed af (ook Hannah, die vandaag haar eerste volledige wedstrijd heeft gespeeld!).

Na 10 min over en weer proberen was het beide teams nog niet gelukt te scoren. Hier kwam het tweede kwart verandering in, toen LYNX 1-0 maakte. Na de 5 minuten pauze halverwege bleef LYNX goed aanvallen, maar het rendement had wat hoger kunnen zijn. Vaak werd gekozen voor de lange bal, die dan iets te snel op hoge snelheid richting de korf ging. Toch viel er nog eentje in, waardoor LYNX met een 2-0 voorsprong mocht beginnen aan de laatste 10 minuten. Inmiddels begon het heen en weer rennen wel haar tol te eisen en werden sommige jonge Lynxjes wat moe. In combinatie met een paar goede Refleks aanvallen leidde dit nog tot 2 tegendoelpunten, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Bij de strafworpen werd de korf moeilijk gevonden, maar Refleks lukte het nog wel om een keer te scoren.

Al met al een terechte eindstand, gezien de wedstrijd. De Fjes kunnen terugkijken op een paar spannende wedstrijdweken. We zien elkaar weer bij de trainingen, maar de wedstrijden moeten we helaas voorlopig missen. Tot maandag!