Categorieën
Uncategorized

02/07/2022 Seizoensafsluiting

Met de laatste competitiewedstrijden achter de rug en de zomervakantie in het vooruitzicht moest het vroege veldseizoen 2022 nog wel even officieel worden afgesloten. Tijdens een heerlijk zonnige middag en avond kon er volop worden bijgepraat onder het genot van een koel drankje. Tegelijkertijd was er een spannend priktoernooi gaande voor leden en familie van alle leeftijden. De oudere kinderen konden zo hun ouders laten zien dat zo’n korf echt wel hoog is, maar ook de allerjongsten konden een balletje gooien op speciale kangoeroekorven. De competitie was zo spannend dat het in 2 poules zelfs op doelsaldo aankwam!

Na deze inspanning bleek eens te meer dat sporten hongerig maakt, dus de BBQs werden snel aangezet en onder de bezielende leiding van Marcel en Joost begonnen de spiesjes, hamburgers en worstjes zich al spoedig op te stapelen (speciale dank aan chef Camiel voor zijn assistentie bij het tijdig omdraaien). Van de aanvullingen op het vlees die door de gasten waren meegenomen (variërend van stokbrood tot komkommersushi) werd goed genoten. Later bleken ook Andries en Jurgen er wat van te kunnen bij de BBQ en zo raakten de koelboxen steeds leger en de magen steeds voller.

Er waren nog wat noemenswaardige onderbrekingen van de BBQ, omdat er zo aan het eind van het seizoen ook allemaal mensen te bedanken zijn. Zo werden alle trainers en de Activiteitencommissie bedankt voor hun inzet met een leuk presentje en werden de D trainers ook nog eens extra in het zonnetje gezet door de D kinderen en ouders. Daarnaast markeert het einde van dit seizoen het einde van een tijdperk. Na 10 jaar voorzitterschap legt Marcel zijn taken als voorzitter neer en verlaat het bestuur (maar blijft gelukkig nog wel actief in de vereniging). Als dank mag hij nu eens rustig gaan bedenken wat hij gaat doen met die fotografie cadeaubon, onder het genot van een fijn glaasje whiskey. Ook de voorgenomen nieuwe bestuursleden, Joost en Angela, werden alvast aan LYNX voorgesteld.

Na een gezellige, sportieve en smakelijke dag volgde alleen nog een stevig potje opruimen. Met wat hulp was de boel rond negenen aan kant; bedankt iedereen! Velen zullen de vakantie al kunnen ruiken, dus voor de F en E is het nu echt klaar. De die-hards van de C gaan ook komende week nog door met trainen (respect). Voor iedereen die we niet meer zien; fijne vakantie en tot volgend seizoen! De trainingen starten weer op maandag 29 augustus en op zaterdag 3 september houden we voor alle jeugdleden en introducees een heus pannenkoekentoernooi, dus neem je vriendjes mee!

Categorieën
Uncategorized

27/06/22 Ouder-kind training

Na een paar jaar zonder ouder-kind training was het hoog tijd om zeker ook de nieuwere ouders (en broers en zussen) van heel dichtbij kennis te laten maken met de sport waar hun kinderen (en broers en zussen) zo enthousiast over zijn.

Bij alle teams was er een hele goede opkomst, wat fijn was om te zien en natuurlijk ook extra leuk voor de kinderen. De eerste helft van de training deden de verschillende teams apart van elkaar een aantal oefeningen die de kinderen ook weleens doen tijdens een reguliere training. Zo werd er bij de E bijvoorbeeld geoefend op strafworpen en deden de C ouders mee aan een groepsopdracht overgooien. Bij de F werden de ouders en kinderen getest in een heuse estafetterace!

Na een welkome drinkpauze was het tijd voor een partijtje. Vanwege het grote aantal spelers was het even puzzelen op de teamverdeling. Uiteindelijk werd het een 12 tegen 12 met wissel, op groot veld. Alleen de kinderen uit de E mochten scoren op de lagere paal, alle oudere kinderen en ouders moesten het gaan doen met de hoge paal.

Na een korte spelregeluitleg gingen de gemengde teams van start en zowel de ouders als de kinderen gingen er meteen vol in. De scheidsrechter hoefde echter maar zelden in te grijpen; ondanks het fanatisme was er genoeg ruimte voor iedereen. De ouders hadden duidelijk opgelet tijdens de training, want er werd goed rondgespeeld en niet gelopen met de bal. Menigmaal kon de bal ook scherp worden onderschept en een aantal keren waren er goede kansen op een doelpunt. Helaas waren de enige ballen door de korf onrechtmatige doelpunten (van ouders in de lage korf), maar zodoende eindigde de wedstrijd wel in een gelijkspel, wat gezien het verloop van de partij een terechte uitslag was.

Al met al was het een hele leuke training om te geven, en aan de gezichten te zien, ook om te volgen. Zeker iets om erin te houden in de toekomst! En LYNX kinderen, jullie kunnen trots zijn op zulke leuke, sportieve ouders!

Categorieën
Uncategorized

18/06/22 LYNX D1 – Weidevogels D2

De laatste tijd van het seizoen; daar zou alles van gaan afhangen… De 4 teams in de poule zaten zo dicht bij elkaar dat het werkelijk allen kanten op kon. LYNX kon nog laatste worden, maar ook nog eerste. Er was zelfs een scenario waarbij alle teams op hetzelfde puntenaantal zouden eindigen! LYNX moest thuis tegen de Weidevogels haar best doen om tenminste een punt te pakken, maar liever te winnen. Daarmee was tenminste de tweede plaats veiliggesteld. Het zou wel een kluif worden, want de superspannende uitwedstrijd (8-8) lag nog vers in het geheugen en de weersomstandigheden waren uitdagend deze zaterdagmiddag.

Met twee wissels begon LYNX aan de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, in de wetenschap dat de andere wedstrijd in de poule al was gespeeld, maar dat de uitslag daarvan nog niet bekend was. Extra lange drinkpauzes zouden moeten helpen om het vol te houden in de hitte, maar het zou evenzogoed een uitputtingsslag blijken te worden.

Het eerste kwart begon sterk, met 2 punten van Stijn, maar het tweede kwart kwam Weidevogels ook meer los en ging het gelijk op van 2-0 naar 2-1 en toen 3-1 toen Tobias kon profiteren van een zwak moment in de Weidevogels verdediging.

In de rust wilde bijna het halve team eigenlijk wel even wisselen, maar zoveel ruimte was er niet in de selectie. LYNX zou nog even moeten doorbijten. Links en rechts werden waterflesdouches genomen om toch iets af te koelen. De tweede helft waren de teams erg aan elkaar gewaagd. De snelle jongen die in de uitwedstrijd nog een aantal doelpunten had gemaakt voor Weidevogels was bij deze temperaturen nog steeds heel snel, maar door hem slimmer te verdedigen kreeg hij weinig tijd om aan te leggen. Het lukte LYNX om weerstand te bieden aan Weidevogels en zelf ook kansen te creëren. De hele tijd bleef LYNX op voorsprong, maar op geen moment voelde het alsof de winst binnen al was. Het werd zo spannend dat de wedstrijdverslaggever zelfs vergat te noteren wie de doelpunten maakte, maar eentje was in ieder geval van Isabella. De laatste minuten probeerden de coaches vanaf de kant nog wat motiverende dingen te roepen, want het was te zien dat sommige spelers niet veel meer over hadden. Op karakter en mede dankzij wat interne coaching lukte het LYNX om de voorsprong te verdedigen, en wat een opluchting was er toen het laatste fluitsignaal klonk. 6-4 gewonnen! Nog steeds geen nieuws over de andere poulewedstrijd, maar met dit resultaat was LYNX in ieder geval tweede; een prachtig resultaat! Na een ijsje van Jurgen en een glaasje (kinder)champagne ging ieder zijn weg en het zou nog tot de avond duren voordat dan eindelijk bekend was dat… de D1 kampioen was geworden!

Gefeliciteerd doorzetters! Jullie hebben heel veel geleerd en dit seizoen laten zien dat jullie niet opgeven! Volgend seizoen wordt weer een nieuwe uitdaging, maar deze pakken ze jullie niet meer af!

Categorieën
Uncategorized

18/06/22 LYNX F1 – VEO F1

De laatste wedstrijd van dit veldseizoen ging het voor de F1 alleen nog maar om de lol. Door de goede resultaten die eerder waren behaald was het team al zeker van een eerste plaats, wat het teamuitje van afgelopen woensdag des te feestelijker maakte!

Tegenstander VEO had wel iets om voor te spelen, want bij winst konden zij de eerste plaats met LYNX delen. De LYNXjes waren met zijn achten vandaag, omdat Larissa en Leon ook hun eerste wedstrijdminuten zouden gaan beleven. Met een dubbel team kon er lekker veel gewisseld worden, wat op deze warme zaterdagochtend zeer welkom was!

Het eerste kwart kwam LYNX direct op voorsprong, maar VEO liet het er niet bij zitten en scoorde 2 punten in het tweede kwart. Na de rust waren beide teams goed opgewarmd en werd er beide kwarten maar liefst vier keer gescoord! Hier en daar mocht de LYNX superspeler ook nog meedoen. Met iets meer doelpunten voor VEO eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 4-7. Hierdoor waren beide teams op het veld nu echte kampioenen! Dat moest uiteraard gevierd worden met een glaasje (kinder)champagne. Na de wedstrijd werden ook de trainers nog even letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet, en het bleef nog lang onrustig op sportpark Boswijk..

Heel goed gedaan F1; jullie zijn echte kanjers!

Categorieën
Uncategorized

Lynx in het nieuw!

Eindelijk was het zover, afgelopen zaterdag mochten de Lynxen in hun nieuwe tenue spelen! We zijn super trots op het resultaat en blij met alle enthousiaste reacties. Heb je onze nieuwe kleding nog niet in het echt kunnen bewonderen? Zaterdag hebben we een vol thuisprogramma, zien we je gezellig dan?! Lynx F1 speelt een kampioenswedstrijd om 10.00 en ook bij de D1 lijkt het een spannende wedstrijd te gaan worden.

Ook is de webshop inmiddels online gekomen en kunnen ook de aanvullende kledingstukken besteld gaan worden! de webshop vindt je hier: https://lynx-korfbal.clubwereld.nl/ bestel je kleding op tijd, zodat je het nieuwe seizoen goed kunt beginnen!