Over Lynx

Een gezellige vereniging met een sportieve inslag
https://lynx-korfbal.nl/wp-content/uploads/2017/10/inner_illustration_01.png

LYNX KORFBALVERENIGING

De vereniging telt nu zo’n 50 enthousiaste leden.

Sinds 10 oktober 2010 is er een Lynx neergestreken in het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg. De korfbalvereniging begon op deze datum met drie jeugdleden van 3-6 jaar met de trainingen in de British School te Leidschenveen.

Al snel groeide de vereniging en tijdens de voorjaarscompetitie van 2011 speelde de vereniging zijn eerste wedstrijden. Inmiddels is de vereniging wel iets groter gegroeid en telt de vereniging zo’n 50 enthousiaste leden.

Sport en Spel
Voor de jongere kinderen organiseert Lynx korfbal gedurende de korfbalcompetitie elke zaterdag om 10:00 uur een speciale training. Kinderen van drie tot en met vijf jaar kunnen samen met hun vriendjes spelen bij de KangoeroeKlup. Als Kangoeroe leren de kinderen op een speelse manier de basisvaardigheden van het sporten zoals springen, rennen, gooien en vangen.

Wedstrijden
Als de kinderen zes jaar zijn mogen ze deelnemen aan de wedstrijden. Lynx korfbal speelt haar wedstrijden op Sportpark Boswijk aan de Laan van Kans in Ypenburg. Wedstrijden worden op zaterdag gespeeld in de pupillen competitie van het KNKV, de nederlandse korfbalbond. In de winterperiode wordt er gebruik gemaakt van diverse sportzalen in Leidschenveen-Ypenburg.

Voor kinderen van 6-11 jaar die graag mee willen doen aan de komende korfbalcompetitie is het nog mogelijk om zich in te schrijven bij de vereniging. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Fit worden en blijven met Recreantenkorfbal (30+)
Afgelopen seizoen is een groep ouders opgestaan en heeft aangegeven dat het nu ook de beurt aan de volwassenen is om te gaan sporten. Omdat Lynx een nieuwe vereniging is en de ouders van de kinderen vaak geen korfbalachtergrond hebben is er besloten om in de laagste reserve klasse in te schrijven. Later bleek dit toch een te grote uitdaging en zijn de senioren verder gegaan als recreanten.

Deze seniorengroep bestaat met name uit ouders (30+), maar staat ook open voor nieuwe inschrijvingen.

Partner in het onderwijs
Lynx korfbal is een vereniging met een hart voor het onderwijs en de maatschappelijke omgeving waarin zij zich beweegt. Om deze reden geeft de vereniging sinds haar oprichting clinics op basisscholen en in de kinderopvang. Met enige regelmaat zijn er ook sportprogramma’s samen met het welzijnswerk.

Ook voor de oudere leerlingen biedt Lynx mogelijkheden, zo kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs een maatschappelijke stage lopen bij de vereniging en studenten van het MBO richtingen Welzijn en Sport kunnen bij Lynx een stage lopen. Op de manier neemt de vereniging een maatschappelijke verantwoordelijkheid op zich.

Volwassenen welke onze vereniging willen helpen bij het behalen van onze doelstellingen zijn van harte welkom. Wat dacht u bijvoorbeeld van een van de vele opleidingsmogelijkheden die de vereniging haar vrijwilligers biedt zoals EHBO bij kinderen, trainer/coach, scheidsrechter en nog veel meer?

https://lynx-korfbal.nl/wp-content/uploads/2022/08/kangoeroeklup1.jpg

KANGOEROE KLUP

Lekker spelen en sporten voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

https://lynx-korfbal.nl/wp-content/uploads/2022/08/juichen.jpg

LYNX JEUGD

kinderen van 6 tot 15 jaar zijn welkom om bij de jeugd te komen korfballen

https://lynx-korfbal.nl/wp-content/uploads/2022/08/recreanten.jpg

RECREANTEN

Vanaf 16 jaar hoor je bij onze recreatieve volwassenen

Help onze club met een donatie. Klik hier rechts op 'Sponsorkliks'.

https://lynx-korfbal.nl/wp-content/uploads/2022/08/sponsorclicks.jpg