Haagse Korfbaldagen gaan niet door

De organisatie van de Haagse Korfbaldagen heeft besloten de 35e editie van de Haagse Korfbaldagen dit jaar (begin november) niet door te laten gaan.

Het risico bij de vele wedstrijden van corona besmettingen voor de deelnemers is voor de organisatie de hoofdreden. Ook de eisen die aan ons als organisatie worden gesteld, mede gezien de laatste ontwikkelingen in de corona crisis, maken het voor ons onmogelijk en onwenselijk om een toernooi te organiseren wat net als elk jaar een feestje moet zijn voor sporters en publiek. Vooral het grote aantal wedstrijden in de Sportcampus Zuiderpark brengt grote organisatorische problemen met zich mee. Denk aan registratie en gezondheidsverklaringen van alle deelnemers en begeleiders (en toeschouwers). Geen gebruik kleedkamers. Teams die niet spelen wordt als toeschouwer gezien (Maximaal 100). Overal inzet medewerkers en beveiligers om te controleren. Los nog van het risico op boetes bij overtreding. Als we geen toeschouwers toelaten, wat te doen met de ouders, begeleiders, die de jeugd komen brengen. Naar huis sturen?
Ook in andere hallen is de 1,5 meter regel vaak heel moeilijk te handhaven.
Het gaat om 80 wedstrijden in 7 verschillende sporthallen in de regio, met bijna 800 deelnemers (senioren en jeugd) gedurende 10 dagen.
Ook wanneer geen publiek wordt toegelaten blijft het een groot risico om te handhaven. Daarbij wil en kan de organisatie geen garantie geven dat er geen besmettingen optreden. We moeten voorzichtig blijven.

De organisatie gaat er van uit dat we volgend jaar in gezondheid dit evenement weer kunnen organiseren..

Namens bestuur

The Hague Korfball Masters

Rob Blokpoel


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: