De Walvis wint nat Schoolkorfbaltoernooi

We kunnen veel heel erg leuke termen bedenken voor het schoolkorfbaltoernooi, maar als het toernooi van dit jaar ergens om herinnerd gaat worden zal het voor alle volwassenen in elk geval de hoeveelheid water zijn die uit de lucht kwam vallen. De kinderen zullen zich het toernooi waarschijnlijk heel anders gaan herinneren, namelijk vanwege het vele plezier dat dit water met zich meebracht!

Vlak voor aanvang van het toernooi zat iedereen omgekleed klaar voor een praatje. De volwassenen hadden besloten om de wedstrijden in te korten… en om een kwartier later te beginnen. De kinderen dachten daar heel anders over, zodra het praatje afgelopen was stroomden ze de kantine uit en gingen inschieten.

Als de kinderen al buiten klaar staan, dan moeten de scheidsrechters ook maar naar buiten en zo begonnen we toch nog op de afgesproken tijd en in een flinke hoosbui. Gelukkig bleken de kinderen er weinig last van te hebben en de doelpunten vlogen ons om de oren.

Ook aan plezier ontbrak het geenszins. Op het veld, maar zeker ook bij de buitenspellen van de buitenspeeldag. Er werd druk gespeeld op de stormbaan, de tsjoeks, de hindernisbaan en de vele andere spellen.

Uiteindelijk wist bij groep 5/6 De Walvis A de poule te winnen en bij groep 7/8 ook een team van De Walvis. In de superfinale probeerden de kinderen van De Walvis 5/6 het team van De Walvis 7/8 te verslaan. Ze hebben flink hun best gedaan en kregen zelfs een klein beetje hulp van de scheidsrechter en natuurlijk van de SuperSpeler, maar helaas voor de jonge Walvissen, werd het toch De Walvis groep 7/8 die met de grote finale-prijs naar huis ging.

De Gemeente Den Haag Sportiviteitsprijs was dit jaar voor allerjongste deelnemers van groep 5, die behalve hun eigen wedstrijden ook nog eens een team aangevuld hadden dat niet compleet was. Echt super sportief vond de jury!

Na de prijsuitreiking kwam de grote verrassing: het stopte met regenen. De organisatie kon dus “droog” opruimen.


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: