Kom Erbij! Vriendenactiviteiten

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek! Natuurlijk vieren wij dat ook bij Lynx Korfbal in stijl, want lezen… daar wordt je een slimme korfballer van. Daarom organiseren we bij Lynx twee activiteiten in het thema van de Kinderboekenweek; een “Kom Erbij!”-training en een “Kom Erbij!”-filmavond.

Het thema van de Kinderboekenweek van dit jaar is “vriendschap” en heeft de titel “Kom Erbij!” Bij Lynx zijn we vrienden, maar je vrienden die geen lid zijn van Lynx horen er natuurlijk ook bij. Daarom mag je je vrienden tijdens de Kinderboekenweek meenemen naar Lynx Korfbal!

Maandag 8 oktober “Kom Erbij!”-Training: Vandaag mag je je vriendjes en/of vriendinnetjes meenemen naar de training. We trainen op de normale tijden en iedereen mag vriendjes meenemen, of je nu een pupil, aspirant of recreant bent.

Zaterdag 13 oktober “Kom Erbij!”-Bioscoop: Natuurlijk spelen we ’s ochtends gewoon onze wedstrijden, maar ’s middags veranderd de kantine in een echte bioscoop met groot scherm. Kom met je vriendjes of vriendinnetjes een film kijken in onze eigen Lynx Bioscoop. Samen zorgen we er voor dat er genoeg lekkers en drinken is.

De films:

13:30 uur Doktor Proktors Schetenpoeder –Trailer

De verstrooide Doktor Proktor heeft per ongeluk ’s werelds krachtigste schetenpoeder uitgevonden. Het toevallige bezoek van twee kinderen is het begin van een vreemde vriendschap. De nette Lisa met haar vlechtjes en de roodharige Bulle gaan helpen om van Doktor Proktor’s schetenpoeder een commercieel succes te maken. De kwade genius meneer Thrane ziet ook wel mogelijkheden met het poeder.

20:00 uur Keuzefilm: Inkheart of Spokenjagers (meeste stemmen gelden)

Inkheart –Trailer

Mo Folchart heeft een wonderlijk maar soms verschrikkelijk talent. Als hij hardop voorleest uit boeken, brengt hij de personages tot leven. Wanneer hij op een dag voorleest uit het boek Inkheart, haalt hij een aantal gemene personages uit het boek en in de echte wereld. Alsof dat nog niet erg genoeg is, verdwijnt zijn vrouw in het boek. Zijn dochter Meggie weet niets van haar vaders talent, alleen dat hij tot op de dag van vandaag weigert voor te lezen. Capricorno, één van de boosdoeners uit het boek, heeft jarenlang naar Meggie’s vader gezocht om zijn krachtige talent te gebruiken voor zijn eigen duistere doeleinden. Meggie en haar vader zullen er alles aan moeten doen om dat te voorkomen en Meggie’s moeder te redden.

Spokenjagers –Trailer

Hugo is een spook. Geen gewoon spook, maar een MEG: een middelmatig eng spook. De kleine Tom, in wiens kelder Hugo woont, merkt al snel dat in de spookvilla ook nog boosaardige geesten wonen. Tom en Hugo worden vrienden en samen met de professionele, maar werkloze, spokenjager Hedwig Kummelsaft, willen ze deze geesten bestrijden.


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: