LYNX D1 – Achilles D3

Na twee uitwedstrijden op rij mochten we vandaag eindelijk weer eens een thuiswedstrijd spelen. De tegenstander was net als vorige week Achilles. Toen wonnen we met ruime cijfers, maar het krachtsverschil tussen de ploegen was kleiner dan de uitslag doet vermoeden. Alwin kon vandaag helaas niet meedoen, maar hij werd uitstekend vervangen door Alisha en Sofia. Bedankt voor jullie hulp meiden!

We begonnen de wedstrijd heel scherp en goed geconcentreerd. Jullie lieten goed aanvalsspel zien en we kregen de eerste periode al een hoop goede kansen om de score te openen. Alleen……ze wilden er maar niet ingaan. Maar gelukkig wist Cherilyn, nadat we al ongeveer 5 levensgrote kansen hadden gemist, de bal in het mandje te leggen. Aan de andere kant wisten we Achilles van scoren af te houden, al hadden we best wat moeite met hun aanvalsvak.

Ook de tweede periode van deze partij werd er niet veel gescoord. We leken even wat minder geconcentreerd en leverden de bal nogal eens in bij een tegenstander. Toch wisten we een paar mooie aanvallen op te zetten en het was Brent die een doorloopbal omzette in een doelpunt. Net als in de eerste periode hield ons verdedigingsvak goed stand, waardoor we met een 2-0 voorsprong de rust ingingen.

De tweede helft schoten we uit de startblokken. We waren nog maar nauwelijks een minuut bezig of Leticia bracht ons op 3-1. Door deze voorsprong gingen we er misschien iets te gemakkelijk over denken. De verdediging stond even niet goed op te letten en daar wist Achilles wel raad mee: 3-1. Gelukkig waren we daarna allemaal weer goed bij de les. Nadat we een paar mooie kansen niet in de korf hadden weten te krijgen, waren het Jamila en Cherilyn die ons op een comfortabele 5-1 voorsprong brachten met nog één periode te gaan.

In de laatste periode kwam de overwinning voor Lynx eigenlijk geen seconde meer in gevaar. Sterker nog, we wisten onze voorsprong nog wat verder uit te bouwen. De 6-1 werd gescoord door Laura, die van dichtbij raak schoot. En dat was een terechte beloning voor een hele goede wedstrijd van haar. Vorige week had ze een lastige tegenstandster gehad, maar vandaag stond ze geweldig te verdedigen en heeft haar tegenstander geen enkele kans gehad. Ook liep ze steeds goed vrij en was zo altijd aanspeelbaar voor haar ploeggenoten. Ons laatste doelpunt werd gescoord door Brent. Het slotakkoord was echter voor de gasten, die de eindstand bepaalden op 7-2.

Alweer een mooie overwinning dus, waardoor we na 4 gespeelde wedstrijden al op het maximale aantal van 8 punten staan. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen onze Voorburgse buren van VEO. Dan gaan we weer keihard ons best doen om hetzelfde resultaat te behalen als vandaag.

Groetjes Marcel en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: