Achilles D3-LYNX D1

Na 2 winstpartijen op rij ging onze D1 vandaag op bezoek bij Achilles. Het was voor ons even wennen, want voor het eerst sinds lange tijd speelden we op “echt” gras i.p.v. kunstgras. Ook was het uitgelegde veld een beetje aan de smalle kant, dus was het belangrijk om goed aan de zijkanten vrij te lopen.

Onze 2 voorgaande wedstrijden hadden we dan wel gewonnen, maar toch waren wij coaches nog niet helemaal tevreden, omdat ons aanvalsspel een beetje rommelig was geweest. Maar van wat we vandaag zagen werden we helemaal blij!!! Mooie doorloopjes met kruisende spelers, afgewisseld met goed insnijden en schoten van afstand.

Eigenlijk was het krachtsverschil tussen de teams niet zo heel groot, maar wij waren vandaag erg goed op schot en benutten bijna elke kans. Bij Achilles kwam het gevaar vooral van één meisje, dat 4x wist te scoren en ook de heren uit dat vak scoorden nog voor de thuisploeg. Bij ons waren de scores een stuk beter verdeeld over de vakken: 5 om 8.

Na een gelijk opgaand begin hadden we bij rust een 2-5 voorsprong genomen. Die voorsprong bouwden we in de doelpuntrijke 3e periode uit naar 6-10. Daarna gaf onze verdediging, met Amber, Leticia, Cherilyn en Jamila, niks meer weg. In de aanval wisten we nog 3x te scoren, wat resulteerde in een mooie 6-13 eindstand.

Onze vaak schitterende doelpunten werden gemaakt door Leticia (2e week op rij, gaat lekker), Cherilyn (3x), Jamila (4x), Jennifer (2x en dat waren meteen de eerste 2 van dit seizoen in de D), Alwin en aanvoerder Brent (2x). Maar hoewel Amber en Laura niet tot scoren kwamen, speelden ook zij een hele lekkere wedstrijd.

Volgende week spelen we onze 2e thuiswedstrijd van de competitie. Net als deze week is Achilles dan de tegenstander.

 

Groetjes Marcel en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: