Valto D5 – LYNX D1

Vandaag waren we alweer toe aan de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen. En de wedstrijd tegen Valto bracht de nodige spanning met zich mee. Bij winst zou onze D namelijk het kampioenschap binnen halen. 

De thuiswedstrijd tegen Valto, dat de laatste plek in onze poule bezet, was bepaald geen gemakkelijke geweest. Vooral de lengte van enkele van hun spelers had ons de nodige problemen bezorgd. Daar moesten we vandaag dus wat beter mee om zien te gaan. En dat lukte gelukkig. Er werd goed vrijgelopen en de bal werd goed in de handen geplaatst.

Toch hadden we ook dit keer de nodige moeite met deze tegenstander. Nadat we vlot 2 doelpunten voor kwamen kwam Valto toch weer op gelijke hoogte. Gelukkig wisten we wederom op voorsprong te komen, maar we konden niet voorkomen dat het bij rust 3-3 was. En dat was niet genoeg voor het kampioenschap.

De tweede helft deden we er dus nog een schepje bovenop. Er werd superscherp verdedigd en de bal werd lekker lang in het aanvalsvak gehouden. Helaas hadden we nogal wat moeite om de bal in de korf te gooien. Enkele keren stuiterde de bal net van de rand af. Ondanks het lengteverschil konden we veel ballen afvangen. En voor het einde van de derde periode wisten we voor de derde keer in deze wedstrijd op voorsprong te komen.

De laatste periode was het dus zaak om Valto in elk geval niet meer te laten scoren. En dat lukte uitstekend. Eigenlijk hebben we geen één echte kans meer weggegeven. En na goed afvangen wist ons aanvalsvak ons zelfs op een 3-5 voorsprong te brengen. En die voorsprong wisten we eigenlijk vrij gemakkelijk tot het einde van de wedstrijd vast te houden. En dus:

En dat is een geweldige prestatie. De eerste wedstrijd werd nog verloren, maar daarna werd er liefst 4x gewonnen en 1x gelijkgespeeld. En geen enkele wedstrijd eindigde met meer dan 2 doelpunten verschil. Dat laat wel zien dat de ploegen erg aan elkaar gewaagd waren en dat jullie er echt voor hebben moeten knokken om tot het mooie totaal van 9 punten na 6 wedstrijden te komen. Het scoren ging af en toe een beetje moeizaam, maar jullie gaven niet op en wisten door ijzersterk verdedigen toch de nodige overwinningen binnen te halen. Cherilyn, Alwin, Leticia, Amber, Laura, Jamila, Jennifer en Brent, van harte gefeliciteerd met deze dikverdiende 1e plek. Volgend seizoen gaan we met hetzelfde team door. Dan gaan we proberen met zijn allen nog weer wat beter te worden.

Als laatste willen we Alisha en Sofia nog bedanken voor het invallen en ook al die vaders, moeders, broertjes en zussen die ons vandaag met hun aanmoedigingen een mooi steuntje in de rug hebben gegeven.

 

Groetjes van de hele trotse coaches, die hebben genoten van jullie spel en geweldige inzet

 


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: