Categorieën
Uncategorized

LYNX D1 – GKV D1

Op het lekker drukke en zonovergoten Sportpark Boswijk stond vandaag de wedstrijd tussen LYNX en GKV op het programma, oftewel de nummer 2 tegen de nummer 1 van de ranglijst. In de uitwedstrijd hadden we het gevoel gehad minimaal gelijkwaardig aan GKV te zijn, maar helaas stapten we toen met een nederlaag van het veld. Mooie gelegenheid dus om te laten zien dat we zeker niet onderdoen voor de ploeg uit Benoordenhout.

Onze grootste tegenstander leek vandaag echter niet GKV te worden, maar de warme omstandigheden. Twee van onze spelers hadden er bij aanvang van deze wedstrijd zelfs al speeltijd in de E opzitten. Voor de zekerheid hadden we toch maar een paar wissels geregeld, om de spelers die het meest last van de hitte hadden de kans te kunnen geven om tussendoor even af te koelen en weer op adem te komen.

We begonnen met Alwin, Brent, Laura en Jennifer in de aanval. En voor het eerst deze competitie werd het openingsdoelpunt van de wedstrijd door LYNX gescoord. Het was Brent die snel schoot, waardoor de verdediger te laat kwam. Mooi begin dus en omdat Leticia, Jamila, Cherilyn en Amber de verdediging goed gesloten hielden gingen we met een 1-0 stand van vak wisselen.

Alisha en Sofia kwamen erin voor Alwin en Leticia. De spelers in de verdediging van GKV gaven ons nogal wat ruimte en daar wist Jamila 2x goed van te profiteren. Zij bracht de ruststand op 3-0, ook omdat onze verdediging steeds goed stond opgesteld.

Aan het begin van de tweede helft ging Cherilyn naar de kant en ook Jennifer was even aan een pauze toe. We stonden de derde periode heel goed te verdedigen, maar konden niet voorkomen dat hun beste meisje tot 2x toe wist te scoren. Gelukkig wist ook Alisha nog een doelpunt te maken, zodat we GKV niet dichterbij lieten komen dan twee doelpunten.

Met nog 12,5 minuten te spelen zag het er dus goed voor ons uit. Alisha en Sofia gingen er uit en Cherilyn en Jennifer kwamen er weer in. GKV voerde de druk op, maar kreeg weinig kansen om te schieten. Alwin en Brent namen steeds goed van elkaar over en Laura gaf haar gevaarlijke  tegenstandster geen kans om het van afstand te proberen. Door goed vrijlopen wisten we de bal steeds eenvoudig van de verdediging naar de aanval te krijgen. Jennifer, bij wie de energie na het spelen in twee wedstrijden bijna op was, wist er met haar laatste krachten voor te zorgen dat haar snelle tegenstandster niet vrij wist te komen. Ondertussen was ook de aanval, ondanks dat er deze periode door ons niet werd gescoord, lekker op dreef. Amber leek wel een magneet in haar handen te hebben, want bijna ieder bal die afgevangen moest worden kwam in haar handen terecht. Ook Leticia, die steeds goed vrijliep maar helaas een paar keer over het hoofd werd gezien, stond weer lekker af te vangen. Cherilyn en Jamila draaiden ook goed mee in de aanval, zodat er minder balverlies was dan in de afgelopen wedstrijden. GKV wist het toch nog spannend te maken met een doelpunt, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 4-3 overwinning voor ons.

Deze uitslag betekent dat we volgende week een heuse kampioenswedstrijd spelen. Kampioen worden is natuurlijk leuk, maar het belangrijkste is dat we gewoon weer onze uiterste best gaan doen om een goede wedstrijd te spelen. En dan zien we uiteindelijk wel of dat genoeg is voor de eerste plaats. We zijn in elk geval met een goede serie wedstrijden bezig: al 4 wedstrijden op rij hebben we niet verloren en we hebben alle tegenstanders in de poule al een keer verslagen. Alleen dat is al een mooie prestatie.

Als laatste wil ik nog even Karin bedanken voor de hulp bij het coachen en natuurlijk onze kanjers Alisha en Sofia, die allebei weer een lekker potje stonden te korfballen.

Groetjes Jan-Willem