LYNX D1 – VALTO D5

Onze eerste thuiswedstrijd van de voorjaarscompetitie was er één tegen Valto uit De Lier. En zoals we van tegenstanders uit het Westland gewend zijn bevatte ook dit team weer een hoop spelers die een kop boven die van ons uitstaken. We zijn er na al die jaren nog steeds niet achter wat ze daar nou precies te eten krijgen.

Om het samenspel binnen de vakken wat beter te laten verlopen hadden we een paar wijzigingen in de opstelling doorgevoerd. We begonnen met Brent, Amber, Alisha en Laura in de aanval en Alwin, Jamila, Cherilyn en Jennifer in ons verdedigingsvak.

De wedstrijd kwam wat stroef op gang zonder echte kansen voor beide ploegen. Maar toen Valto haar eerste kans kreeg, was het meteen raak en moesten we dus net als vorige week in de achtervolging.  Ons aanvalsvak begon gelukkig al aardig warm te draaien en in een mum van tijd hadden we onze achterstand omgebogen in een voorsprong van twee doelpunten: 3-1 bij de eerste vakwissel. De doelpunten werden gescoord door Brent, Laura en nogmaals Brent.

Ook het andere vak wist een hoop kansen te creëren. We hadden door dat enkele Valto-spelers niet goed bij hun tegenstander bleven en gooiden de bal keer op keer over hun verdediging heen. Dit resulteerde in doelpunten van Jamila, Jennifer (haar 1e in de D, superknap!!!) en Cherilyn. Ondertussen had onze verdediging de boel aardig onder controle. Amber en Brent neutraliseerden een hoop doorloopjes en toen Brent even niet meer bij zijn tegenstander kon komen, werd er heel goed overgenomen door Amber. Geweldig teamwork dus. Ook Laura en de voor Alisha in het veld gekomen Leticia gaven hun tegenstanders geen ruimte om een aanval op te zetten. Omdat ze zo’n stuk langer zijn pakte Valto wel regelmatig de rebound en zo konden ze deze periode toch nog 1x scoren, wat de ruststand op 6-2 bracht.

Na rust ging Amber even naar de kant en gingen we proberen onze voorsprong te vergroten. Maar net als tijdens de vorige wedstrijd werd het spel in de tweede helft wat rommelig en werd er niet zo goed meer vrijgelopen. Gevolg was een hoop balverlies, waardoor de bal meer in ons verdedigingsvak was dan in dat van Valto. Gelukkig stonden we nog steeds superscherp te verdedigen, waardoor de tegenstander regelmatig voor verdedigd schieten werd afgefloten. Vooral de tegenstander van Alwin speelde een frustrerende wedstrijd. Steeds als hij probeerde vrij te lopen stond Alwin weer voor zijn neus. Helaas wist Valto deze periode met 1-2 te winnen (ons doelpunt werd gemaakt door Alisha), waardoor de laatste periode nog spannend beloofde te worden.

En dat werd alleen maar erger toen Valto de achterstand al heel snel verkleinde tot slechts 2 doelpunten. Daarna moest ik weg, maar gezien het feit dat er de laatste 5 minuten niks meer aan de stand is gewijzigd hebben jullie de voorsprong met man en macht verdedigd. Want over jullie inzet hadden we ook vandaag weer niet te klagen.

Onze eerste punten op het veld zijn dus binnen. Volgende week spelen we onze tweede thuiswedstrijd. Tegenstander is Dijkvogels, een team dat we ook al 2x in de zaal zijn tegengekomen. Dat belooft weer een spannend potje te worden. Alisha en Sofia, die ondanks een knieblessure toch nog even meedeed, bedankt voor het invallen.

 

Groetjes Marcel en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: