Categorieën
Uncategorized

Dijkvogels D3 – LYNX D1

Op deze dag na Koningsdag speelden we de inhaalwedstrijd tegen Dijkvogels, waartegen we vorige week gelijk hadden gespeeld. Amber en Leticia waren op vakantie, maar Alisha, Jesse en Sofia deden vandaag mee en we hadden dus zelfs een reserve. En die hadden we meteen nodig, omdat Jennifer ongelukkig in botsing kwam met een deur en daardoor de eerste helft niet mee kon doen.

Bij de D wordt het zo ongeveer een gewoonte om eerst op achterstand te komen. Ook dit keer wisten we niet te voorkomen dat de tegenstander het eerste doelpunt scoorde. We stonden nog niet helemaal scherp te verdedigen en dat werd door Dijkvogels afgestraft. Maar op achterstand komen zijn we dus wel gewend en we gingen vol goede moed in de achtervolging. Na goed rondspelen werd er uitstekend afgevangen door Jesse. Die gooide de bal naar Brent en hij bracht ons vervolgens op gelijke hoogte. Een mooie aanval waar alle vier de LYNX-spelers aan mee deden (zie onderstaand filmpje). Helaas wist de tegenstander toch weer op voorsprong te komen voordat we van vak gingen wisselen.

De wedstrijd ging net als vorige week gelijk op en het was dan ook zeker terecht dat we weer naast Dijkvogels wisten te komen. Jamila ving heel goed af en stond toen zo vrij dat ze de bal eenvoudig in de korf kon schieten. Maar Dijkvogels had een goed viertal in hun aanvalsvak en ondanks goed verdedigen van ons wisten ze toch 2x op rij te scoren. Op slag van rust stonden we dus ineens twee doelpunten achter. Maar de eerste helft was nog niet afgelopen en we hervatten het spel met een lange bal op de volledig vrijstaande Sophia en zij wist schitterend haar eerste doelpunt te maken sinds haar comeback op de korfbalvelden. Dit doelpunt viel in de aller- aller- allerlaatste seconde van de eerste helft en dat was natuurlijk erg lekker.

Aan het begin van de tweede helft ging Sofia even naar de kant en kon Jennifer haar eerste minuten van de wedstrijd maken. We kregen een aantal kansen tegen een goed verdedigend vak, maar hadden moeite om echt goed vrij te komen. Alisha probeerde het maar eens van afstand en dat was maar goed ook, want de bal belandde keurig in het mandje en zo hadden we onze twee doelpunten achterstand weer weggewerkt. De verdediging stond goed geconcentreerd te spelen en dat zorgde ervoor dat we met een 4-4 stand aan het laatste deel van de wedstrijd begonnen.

Sofia kwam er in de verdediging in voor Alisha. In de aanval werd de bal intussen lekker rondgespeeld. Cherilyn had ineens een klein beetje ruimte. De bal ging de lucht in en ….. doelpunt!!!! Voor het eerst in de wedstrijd kwamen we op voorsprong, maar er was nog ruim 6 minuten te spelen. Billenknijpen dus en dat werd nog erger toen we de bal een paar keer wel erg snel weer inleverden bij de tegenstander. Ook misten we een aantal kansen, terwijl we volledig vrij stonden voor de korf. Dat zullen de zenuwen geweest zijn, maar gelukkig hield ons verdedigingsvak het hoofd koel en zo werd met een 4-5 stand de eindstreep gehaald.

Een schitterende en zwaar bevochten overwinning, waaraan iedereen zijn of haar steentje heeft bijgedragen. Jesse zorgde ervoor dat het jongetje dat dit seizoen al heel vaak tegen ons had gescoord dit keer geen enkel doelpunt wist te maken. Samen met Brent zorgde hij ook voor veel aanvallend gevaar. Alisha liep zoals altijd weer goed vrij, wat vooral het uitverdedigen een stuk makkelijker maakt. Laura speelt niet altijd opvallend, maar verzet zowel in de aanval als de verdediging een hoop nuttig werk. Alwin liep vandaag weer lekker te buffelen en dichtte zo een hoop gaatjes in de verdediging. Aanvallend hield hij vaak 2 tegenstanders bezig, waardoor Jamila regelmatig vrij kon komen. Jamila en Cherilyn wisten elkaar makkelijk te vinden en ook allebei te scoren. Jennifer speelde maar 25 minuten mee, maar draaide lekker mee in zowel het aanvals- als het verdedigingsvak en Sofia scoorde niet alleen een heel belangrijk doelpunt vlak voor rust, maar ze stond op het einde van de wedstrijd ook nog geweldig te verdedigen. De ene speler scoort nu eenmaal wat makkelijker dan de andere en daarom was het extra leuk dat we vandaag liefst 5 verschillende doelpuntenmakers hadden.

Nu hebben we bijna een maand geen wedstrijd en we hervatten de competitie op 26 mei met de thuiswedstrijd tegen GKV.

Groetjes Marcel en Jan-Willem