GKV D1 – LYNX D1

Vandaag speelden we onze eerste wedstrijd  op het veld. Dat deden we met een sterk gewijzigd D-team. De oudere kinderen zijn doorgestroomd naar de C en de 10- en 11-jarigen zijn in de D gebleven. Amber en Jennifer zijn uit de E overgekomen om ons team compleet te maken.

Vandaag moest Jennifer invallen in de E en in haar plaats speelde grote zus Sofia mee. Zij maakte haar rentree op het korfbalveld na een paar jaar afwezigheid.

We begonnen met Alwin, Laura, Cherilyn en Sofia in de verdediging en in de aanval stonden Brent, Jamila, Leticia en Amber. Het begin was erg lastig, want GKV hield de bal lang in hun aanvalsvak en we konden hem maar niet onderscheppen. Zo kwam de thuisploeg al snel 2-0 voor. Gelukkig kwamen we daarna lekker in de wedstrijd en we wisten een paar mooie aanvallen op te zetten. We sneden keer op keer dwars door hun verdediging heen en Brent en Jamila zorgden ervoor dat het 2-2- werd. Maar GKV gaf niet op en kwam al vrij snel op 3-2. Onze kanjers knokten zich echter weer langszij door het tweede doelpunt van Brent.

Toen gingen we wisselen van vak. De wedstrijd bleef gelijk opgaan. GKV kwam weer op voorsprong en we moesten dus alweer in de achtervolging. Geen probleem, want het aanvalsvak wist tot 2x toe Laura in vrije positie voor de korf te krijgen. Dat soort kansen moet je haar niet geven, want die worden genadeloos afgemaakt. Zo stonden we bij rust 4-5 voor.

Na een lekker bekertje limo gingen we er weer vol tegenaan. Zoals altijd zaten we er vandaag weer lekker dicht op in de verdediging. GKV kreeg weinig kansen en ze werden vaak voor verdedigd schieten afgefloten. Helaas stonden ze 1x wel goed vrij en was het gelijk raak. Maar geen nood, we speelden de bal gewoon nog wat sneller rond in de aanval en gebruikten onze medespelers goed als blok. Dat leverde een aantal kansen op en het was Brent die ons van een meter of 4 afstand weer op voorsprong bracht.

Ruim 10 minuten moesten we nog volhouden, maar we zagen dat GKV door tussen de vakken te wisselen hun beste spelers op het eind in het aanvalsvak hadden weten te krijgen. Het werd voor ons dus vooral tegenhouden en hoewel we weer scherp stonden te verdedigen konden we toch niet voorkomen dat we deze wedstrijd uiteindelijk nogal ongelukkig met 7-6 verloren.

Helaas net niet gewonnen dus, maar wat hebben jullie fantastisch gespeeld vandaag. Het leek wel of Amber en Sofia al jaren in de D spelen. Alwin knokte voor iedere bal en gaf zijn tegenstander geen millimeter ruimte. Jamila, Laura en Brent wisten niet alleen te scoren, maar deden het verdedigend ook prima. Cherilyn liep steeds goed vrij en met een beetje geluk had ook zij vandaag gescoord. En Leticia stond zo goed te verdedigen dat haar tegenstanders de hele wedstrijd niet 1x in vrije schietpositie zijn gekomen.

Kortom: een veelbelovend begin van de competitie. Met wat meer geluk hadden we hier minstens gelijk gespeeld. Volgende week zijn we vrij en op 14 april spelen we onze eerste thuiswedstrijd, tegen Valto.

Groetjes Marcel en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: