TOP F3 – Lynx F1

Lynx F1 mocht vandaag aantreden tegen TOP F3. Van te voren wisten we al dat TOP zeker vijf maten te groot zou zijn voor onze F-jes. Het was dus vooral zaak dat het nog een beetje een korfbalwedstrijd zou worden.

De opdracht die de kinderen meekregen was dan ook simpel. TOP wint de wedstrijd toch wel, probeer vooral heel goed bij je tegenstander te blijven en maak stiekem tussendoor nog een paar doelpuntjes.

Binnen 2 minuten stonden we al op een 0-3 achterstand en mocht de superspeler het team gaan versterken. Voor TOP leek het net alsof het allemaal niets uitmaakte en na 10 minuten stond het al 0-9.

Lynx had in het spel totaal niets in te brengen. Onze jongens konden zo goed spelen als ze willen, maar voor TOP was het net alsof we niet aanwezig waren. Een combinatie van een te laag ingedeeld TOP en een veel te hoog ingedeeld Lynx …

We hebben hierop een speler van de E1 ingebracht. Hierdoor konden we de bal onderscheppen en ook in de buurt van de korf van TOP krijgen. Ook al was TOP nog steeds maten te groot, toch kwam ook Lynx nu aan korfballen toe.

Met de rust kwamen we op 5-11 met mooie doelpunten van Kyan en Jasper. Na de rust gaan we weer goed verder, al blijft TOP nog steeds veel te sterk. Wel blijven we tussendoor mooie acties zien van onze F-jes, er wordt goed verdedigd en er worden flink wat ballen onderschept. In het vierde kwart maakte Stein zelfs weer een doelpunt!

Op de einduitslag van 9-22 mogen onze F-jes beretrots zijn. Volgende week spelen we weer tegen TOP, maar dan in Sassenheim. Let wel op! We spelen in de kleine zaal van de Wasbeek (ingang bij het zwembad) en dus niet in de grote sporthal van TOP!


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: