Categorieën
Uncategorized

LYNX D2 – Sporting Trigon D2

Ook deze zaterdag leverde de nodige personele problemen op i.v.m. open dagen op diverse middelbare scholen. Bij de D hadden we liefst 5 afmeldingen en daardoor hadden we nog maar 9 spelers over om twee teams mee te vullen. En dat was nog niet alles: na de uitwedstrijd van de D1 moesten onze D2-spelers vliegensvlug de auto in om op tijd te zijn voor het begin van de wedstrijd in onze eigen sporthal.

Geen ideale voorbereiding dus op deze wedstrijd tegen een ploeg die maar één plekje onder ons staat op de ranglijst. En een blessure bij de wedstrijd van de D1 had er ook nog eens voor gezorgd dat slechts twee van onze D2-spelers wissel hadden kunnen staan.

Het begin van de wedstrijd was het een beetje aftasten voor beide ploegen. Misschien kwam het doordat onze spelers weer even moesten omschakelen van het korfbal in twee vakken naar dat met maar één vak. Toch wisten we halverwege de eerste periode op voorsprong te komen toen Alisha mooi raak schoot nadat we de bal goed hadden rondgespeeld. We dachten zelfs op 2-0 te komen door Cherilyn, maar helaas was het net verdedigd.

De tweede periode kwamen we eigenlijk pas echt goed op gang. We zagen een hoop mooie aanvallen van jullie en in de verdediging gaven we heel weinig ruimte weg. Ook hielpen jullie elkaar goed door van elkaar over te nemen. Zoals elke week stond Leticia steeds weer op de goede plek om een gemist schot af te vangen. En dat is heel fijn, omdat we de bal daardoor lekker lang in de ploeg kunnen houden. We bouwden onze voorsprong snel uit en het waren Brent, Jamila en nog 2x Brent die de stand op 5-0 brachten. Daarna konden we zien dat jullie er al een wedstrijd op hadden zitten. Er ontstonden wat kleine gaatjes in onze verdediging en Sporting Trigon liet zien dat ze maar weinig ruimte nodig hadden om een doelpunt te maken. Aan het einde van deze periode was de stand 5-2.

Ook vlak na rust hadden we het even moeilijk. Maar dat kwam ook doordat we tegen een goede tegenstander speelden. Alisha, die even had kunnen uitrusten, maakte haar tweede van de wedstrijd. Maar daarna was het 2x de tegenstander die scoorde. Toen vonden we het wel genoeg en de rest van de wedstrijd wist Trigon eigenlijk geen serieuze kans meer te creëren. En dat kwam omdat jullie geweldig stonden te verdedigen. Door weer een doelpunt van Alisha en eentje van Brent was het 8-4 met nog 10 minuten te spelen.

Bij eerdere wedstrijden dit seizoen verloren we nogal eens de concentratie bij zo’n ruime voorsprong, en dus spraken we af om vandaag tot het einde van de wedstrijd scherp te blijven verdedigen. En dat ging supergoed want we kregen geen enkel doelpunt meer tegen. Dat is extra knap als je bedenkt dat onze kanjers deze ochtend al heel wat minuten op het korfbalveld hadden gestaan. Eigenlijk was deze laatste periode onze beste van de hele wedstrijd. We zagen zelfs de aanval die we afgelopen woensdag op de training hadden geoefend. Leticia scoorde haar welverdiende doelpunt, gevolgd door doelpunten van Alisha, Brent, Jamila en weer Alisha. En het slotakkoord van de wedstrijd was voor Brent, die in de allerlaatste seconde zijn tweede stip van de wedstrijd benutte. Voor degene die inmiddels de tel is kwijtgeraakt: de eindstand was 14-4.

Deze overwinning zorgt ervoor dat we mooi in de top van de ranglijst blijven staan. Het was zonder twijfel de beste wedstrijd die we dit seizoen van de D2 hebben gezien. Wij snappen nog steeds niet waar jullie al die energie vandaan haalden na de zware wedstrijd die jullie al met de D1 hadden gespeeld. Dat was echt top, dames en heer!!! Wij zijn heel erg tevreden over wat we vandaag zagen.

Volgende week spelen we de lastige en zeer vroege uitwedstrijd tegen Danaïden in Leiden. Ondanks een nieuwe ronde open dagen verwachten we dit keer minder problemen, omdat de D1 dan geen wedstrijd heeft.

Groetjes van scheids en coach