Categorieën
Uncategorized

LYNX D2 – Madjoe D6

Na de wedstrijd van de D1 was de D2 aan de beurt. En de wedstrijd van vandaag tegen Madjoe werd gespeeld door een team dat eigenlijk voor het eerst met elkaar in één vak stond. Zelfs bij het korfbal in 2 vakken hadden jullie nog nooit in deze samenstelling gespeeld.

Madjoe is een team van spelers die eigenlijk, op één na, allemaal pas een paar maanden op korfbal zitten. Ze staan onderaan en verliezen soms met grote cijfers, maar vandaag konden we eigenlijk ook wel van hun spel genieten en dan vooral van de spelvreugde en het teamwork. Ze gaven ons goed tegenstand.

Maar niet alleen bij de tegenstander, ook bij ons stond er een aantal spelers in het veld dat nog niet zo lang op korfbal zit. Deze wedstrijd was dus de uitgelezen mogelijkheid om weer een beetje beter op elkaar ingespeeld te raken.

De eerste periode ging het spel op en neer. Het was snel duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Gelukkig wisten we de weinige vrije schietkansen die we kregen goed te benutten en na 10 minuten spelen was de stand 2-0.

De tweede periode hadden we het lastig en kreeg Madjoe een aantal kansen.  De doelpunten konden niet uitblijven en halverwege de periode stond het dan ook 2-2. Maar toen vonden we het wel genoeg en wisten we er aan de andere kant van het veld nog eentje in het mandje te leggen.

De eerste helft was dus zeer spannend geweest, maar gelukkig voor ons zetten jullie een knappe tussensprint in, waardoor het met nog 10 minuten te spelen 9-4 stond.

En in die 10 minuten kwam onze overwinning eigenlijk geen moment meer in gevaar. Madjoe wist nog één keer te scoren, zodat de eindstand op 9-5 kwam.

Het was vandaag best een moeilijke wedstrijd voor jullie. Maar jullie hebben geknokt voor iedere bal en we zagen heel goed samenspel. Het afvangen was soms lastig, maar dat kwam ook doordat we wat weinig lengte in onze ploeg hadden vandaag. Kortom: een heel leerzame wedstrijd die jullie knap tot een winnend einde wisten te brengen. Toby, Julia, Cherilyn, Yasin en Leticia (en invallers Jamila en Brent) jullie hebben top gespeeld!!! We hebben genoten van jullie inzet.

 

Groetjes van Arjen en Jan-Willem