LYNX D1 – Dubbel Zes D2

In onze eerste thuiswedstrijd in een serie van drie namen we het vandaag op tegen Dubbel Zes. Deze ploeg kennen we goed, omdat we ze dit seizoen al 3x eerder tegen waren gekomen. Die wedstrijden hadden ons geleerd dat het vandaag wel eens een heel spannend potje kon worden.

Zoals altijd kwamen we een beetje moeizaam op gang. Het duurde even voor we de bal in het mandje wisten te krijgen. Het was Dilan die de score voor ons opende. Vrij snel daarna wist de tegenstander echter alweer op gelijke hoogte te komen. Enkele van onze spelers waren iets te veel bezig met het onderscheppen van de bal, waardoor ze hun tegenstander af en toe uit het oog verloren. Na wat aanwijzingen van de coach werd dat probleem gelukkig opgelost. In de beginfase ging het spel echt op en neer en er was nog met geen mogelijkheid te voorspellen wie er vandaag als winnaar van het veld zou stappen. Aan het einde van de eerste periode wist Alwin ons weer op voorsprong te zetten na een mooie strakke bal van Daphne.

Na de vakwissel liep het best wel goed in onze aanval. Jesse, Alisha, Jamila en Brent lieten de bal lekker snel rondgaan en het was laatstgenoemde die ons op 2 doelpunten voorsprong bracht. Maar het bleef spannend. Nadat Jamila ons op 4-1 had gezet maakte DZ hun tweede doelpunt. En daarna hadden we alle geluk van de wereld dat het er niet meer werden. Gelukkig wist Jamila nog een keer te scoren, waardoor we halverwege de wedstrijd met 5-2 voorstonden.

Laura mocht toen even naar de kant. En dat was dik verdiend, want deze kanjer speelde “gewoon” driekwart wedstrijd, hoewel ze eigenlijk een beetje grieperig was. Vooral in de verdediging speelde ze vandaag ijzersterk. De derde periode kwam Dubbel Zes beetje bij beetje dichterbij. Femke, die gelukkig weer mee kon doen nadat ze eerder in de wedstrijd een enkelblessure had opgelopen, maakte er met een ver afstandsschot 6-2 van. Maar daarna was het woord tot 2x toe aan de tegenstander, waardoor het 6-4 stond met nog één periode te gaan. Bepaald geen gelopen koers dus.

Maar gelukkig hadden we het beste voor het laatst bewaard. Als een wervelwind gingen we over het veld. De bal werd snel rondgespeeld en er werd goed ingesneden als er ruimte in de verdediging van DZ was. Via Alisha en Brent (ieder 3x deze periode) stopte de teller op 12. Omdat onze superscherpe verdediging de tegenstander deze periode maar één keer liet scoren werd de eindstand 12-5.

Mooie overwinning en een hele goede wedstrijd. We zagen vandaag een echt team op het veld staan, wat het best naar voren kwam in het vastzetten van de tegenstander in hun eigen verdedigingsvak. Ook wisten we de bal steeds snel van onze verdediging naar onze aanval te krijgen, omdat iedereen goed vrijliep.

Nu hebben we een zaterdag vrij. De volgende thuiswedstrijd is op 3 maart tegen VEO. De uitwedstrijd verloren we nipt. Eens kijken of we het ze weer zo moeilijk kunnen maken.

Groetjes van Arjen en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: