KVS D4 – LYNX D2

De datum 20 januari zorgde al weken voor een hoop stress bij onze wedstrijdsecretaris. Open dagen op diverse middelbare scholen en als gevolg daarvan behoorlijk wat afmeldingen. Hoe konden we de teams compleet krijgen met zo veel afmeldingen? De grootste problemen deden zich voor bij onze D2. Uiteindelijk kregen we er gelukkig toch nog vijf op het wedstrijdformulier, waardoor we zelfs één wissel hadden. Maar op zaterdagochtend kregen we nog een afmelding van de zieke Laura. Gelukkig was Jasper bereid om de plek van zijn zus in te nemen, ondanks het judo-toernooi waar hij ’s middags nog aan mee moest doen. En daar waren we natuurlijk erg blij mee.

Tegenstander was vandaag KVS D4. Het was wat lastig om van tevoren in te schatten hoe sterk ze zijn, omdat ze nogal wisselende resultaten hadden behaald.

Het begin van de wedstrijd ging aardig gelijk op. Beide ploegen konden een aantal keer op de korf schieten en het was LYNX dat de score opende. Daarna kregen we een aantal goede kansen, maar de bal wilde er helaas niet in. Dat lukte aan de andere kant van het veld wel en zo stond het ineens 1-1. Gelukkig konden we vrij snel daarna iets terugdoen, zodat we op een 1-2 voorsprong kwamen na één periode.

De tweede periode was onze beste van de wedstrijd. KVS kwam nauwelijks in het spel voor en we kregen zelf een heleboel goede kansen. Die gingen er (lang) niet allemaal in, maar toch wisten we deze periode met 0-4 te winnen, waardoor het halverwege de wedstrijd 1-6 voor ons was.

De derde periode kwam er een jongetje bij KVS in dat we met onze D1 ook al tegen waren gekomen. Dit maakte KVS een stuk sterker, maar onze kanjers stonden vandaag weer goed te verdedigen. We lieten de tegenstander niet dichterbij komen en met nog 10 minuten te spelen was het verschil nog steeds vijf doelpunten: 3-8.

Deze ruime voorsprong zorgde in de laatste tien minuten voor wat concentratieverlies bij LYNX. Een aantal keer wist een KVS-speler aan onze aandacht te ontglippen en we kregen deze periode liefst vier doelpunten tegen. Gelukkig wisten we zelf ook nog 3x het mandje te vinden, waardoor de eindstand op 7-11 kwam. Onze doelpunten werden gemaakt door Brent (6x), Femke (3x) en Alisha (2x).

Maar al onze spelers hadden een belangrijk aandeel in deze overwinning. Jasper bleef heel goed bij zijn tegenstander en wist een hoop ballen te onderscheppen. Het leek wel of hij al jaren in de D speelt!!! En Leticia stond steeds weer op de goede plek om de bal af te vangen. Heel belangrijk, want zo konden we de bal lang in de ploeg houden. Femke en Alisha kwamen er steeds razendsnel uit als we de bal hadden veroverd en dat leverde ons een hoop kansen op. Ook in de verdediging leverden zij weer goed werk. En Brent had zijn twee snelle jongetjes de hele wedstrijd aardig onder controle, waarbij hij aan de andere kant van het veld ook nog een aantal doelpunten wist te maken.

Een mooie overwinning dus weer voor de D2. En die konden we wel gebruiken na de lastige wedstrijd van twee weken geleden. Komende week is er geen wedstrijd en op 3 februari spelen we een thuiswedstrijd tegen Sporting Trigon.

Groetjes van Jan-Willem

 


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: