Categorieën
Uncategorized

Madjoe D6 – LYNX D2

Terwijl de andere teams van LYNX hun laatste wedstrijd van 2017 al achter de rug hadden was dat voor onze D2 niet het geval. Op deze zaterdag stond namelijk de uitwedstrijd tegen Madjoe uit Rijnsburg op het programma. En eigenlijk had iedereen wel zin om nog even lekker een potje te korfballen, voordat alle kerstdiners en het oliebollen eten zouden beginnen.

De opstelling van vandaag werd gevormd door onze jonkies, twee van 11 en vier 10-jarigen. Tegenstander Madjoe had nog geen enkel punt weten te behalen, dus normaal gesproken moesten we wel kunnen winnen.

En winnen dat deden we ook, want aan het einde van de wedstrijd stond er een 3-8 stand op het wedstrijdformulier. Maar eigenlijk zijn coaches nooit helemaal tevreden. Het kan natuurlijk altijd beter. Vandaag liep het vooral in onze aanval niet zo lekker. Vaak waren er twee aan het overspelen en werden de overige twee spelers niet in het spel betrokken. Maar het uit elkaar spelen van de verdediging van de tegenstander gaat toch echt het beste als we met zijn allen aanvallen. Ook liep er nogal eens iemand in de weg als we met een doorloopbal bezig waren. Gevolg was dat we mooi langs onze verdediger waren, maar vervolgens niet konden schieten omdat onze eigen speler in de weg liep.

Maar genoeg geklaagd nu, want er ging ook een heleboel wel goed. Zo werd er vandaag weer uitstekend verdedigd. Madjoe is eigenlijk de hele wedstrijd nauwelijks in de buurt van onze korf gekomen. Hun doelpunten waren allemaal afstandsschoten. Het omschakelen van verdediging naar aanval zag er ook goed uit. Steeds kwamen we er razendsnel uit als we de bal na een aanval van Madjoe in ons bezit hadden. En ook op jullie inzet hadden we weer helemaal niets aan te merken.

De twee punten werden dus mee terug genomen naar Leidschenveen, Ypenburg en Nootdorp. En zo sloot onze D2 het jaar af met een 100% score. Vijf wedstrijden gespeeld en evenzoveel keer stapten we als winnaar van het veld. Een prachtig resultaat.

En dus was dit een mooie afsluiting van het korfbaljaar 2017 voor onze D. Een jaar waarin we na de zomervakantie eigenlijk op nul zijn begonnen met een aantal D’tjes van vorig jaar, aangevuld met 4 E’tjes van vorig jaar en gelukkig ook nog en aantal nieuwe spelers. En natuurlijk kunnen we niet elke wedstrijd winnen (is ook zeker niet het belangrijkste) maar we hebben al een hoop mooie wedstrijden gespeeld, zowel met de D1 als met de D2. Wij wensen alle spelers van de D en al onze supporters fijne dagen en een gezond en sportief 2018.

 

Groetjes van Arjen en Jan-Willem