Lynx F1 – Achilles F2

Lynx F1 mocht deze week spelen tegen Achilles F2.  Achilles F2 zou ongeveer even sterk moeten zijn als onze F1 dachten we, dus het zou een spannende wedstrijd gaan worden.

Helaas moesten we J missen, want hij was vrijdag ziek geworden en we moesten dus met vier spelers van start. Gelukkig zouden we de spelers die nog de F-leeftijd hadden van de E lenen, zodat we toch een superspeler hadden.

Een superspeler waarvan al snel bleek dat we die nodig hadden. Want in zeven minuten stonden we achter met 3-0. Helaas stonden alle kinderen van de F-leeftijd op dat moment in het veld, dus konden we nog geen speler lenen. Toch wisten we een doelpunt te maken, waardoor het na 10 minuten 3-1 stond en F nog niet mee mocht doen.

Het spelen ging erg goed en er werd steeds beter samen gespeeld. De kinderen volgden hun tegenstander al weer een stuk beter en S wist zijn tegenstander in het oog te houden. A kon in zijn tweede wedstrijd zelf erg veel ballen onderscheppen.

Ook Achilles speelde echter zeer sterk en wist elke keer onze superspeler weer het veld in te spelen. Zo was het dat F, P en J super konden invallen. F wist een doelpunt te maken en P kon zichzelf aanspeelbaar houden en de jongste kinderen aan te spelen. J mocht zoals gebruikelijk niet scoren en zijn taak was om het spel te verdelen. Iets wat hem goed af ging.

Op de tribune was het de hele wedstrijd helaas al aan het morren. Waarbij onder andere het “K”-woord meerdere keren al gebruikt was door de ouders van Achilles. Ouders van Lynx waren zelfs al ergens anders gaan zitten, om dit taalgebruik niet te hoeven horen.

Na een mooi doelpunt van K moest de superspeler gewisseld worden. Omdat M al een tijdje aangaf overprikkeld te zijn en zijn vader aangaf dat M nu echt gewisseld moest worden, besloten we M er toch maar uit te halen en J te laten spelen.

De ouders van Achilles waren het hier duidelijk niet mee eens. Tijdens de tirade vanaf de tribune waren de spelers van Achilles wat afgeleid en wist K de bal naar een vrijstaande S te passen die een prachtig gaatje gevonden had recht voor de paal en schoorde!

De ouders van Achilles werden helaas verbaal agressief en waren ook niet vatbaar voor een uitleg waarom wij M uit het veld gehaald hadden. Sterker nog, er werd discriminerend gecommuniceerd (gelukkig ging dit allemaal aan M voorbij).

Toen de scheidsrechter (H) het publiek er op aansprak werd hij uitgescholden door enkele ouders van Achilles. Hierop hebben we besloten om de wedstrijd te staken.

Als we door hadden gespeeld hadden we waarschijnlijk gewonnen, maar er zijn (voor ons) gelukkig dingen die belangrijker zijn dan een wedstrijd winnen.

Wij heel blij dat S nog zeker 10 minuten aan iedereen die hij tegenkwam vertelde dat hij een doelpunt gemaakt had. Wij zijn erg bij met de ontwikkeling van A, die in zijn tweede wedstrijd echt super veel ballen wist te onderscheppen en tegelijkertijd ook zijn tegenstander in de gaten wist te houden. En natuurlijk K die steeds meer een leidende en verdelende rol in het team gaat spelen. Als laatste zijn we natuurlijk ook trots op M die echt zijn grenzen aan het verleggen is op gebied van prikkelverwerking tijdens de wedstrijden, de manier waarop hij dit communiceert en dat hij steeds meer gefocust is op zijn taak in het veld (“ik praat niet met mijn jongetje”).

Komende maandag is er geen training voor de F1, om de kinderen een beetje te ontlasten van de sinterklaasdrukte. Komende zaterdag spelen we in de sportcampus tegen Die Haghe F2 om 13 uur. Ook dit team zal weer ongeveer van hetzelfde niveau zijn als Lynx F1.


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: