LYNX D1 – Dijkvogels D3

In de allerlaatste wedstrijd van 2017 nam de D1 het vandaag op tegen Dijkvogels. Dat team staat onderaan in onze poule, maar in de uitwedstrijd hadden we de nodige moeite met ze gehad.

Door enkele afmeldingen in de diverse teams moest er vandaag behoorlijk geschoven worden met spelers om de teams compleet te krijgen. Op zich was de D1 dat wel, maar het was toch lekker dat een paar spelers die vandaag in de D2 zouden spelen wel wilden invallen tijdens deze wedstrijd.

De eerste helft waren wij duidelijk de betere ploeg. We wisten een aantal mooie aanvallen op te zetten en in onze verdediging gaven we maar weinig kansen weg. Dijkvogels had eigenlijk de gehele wedstrijd veel moeite om de bal uit hun verdedigingsvak te krijgen, omdat ze steeds goed door ons werden vastgezet. Er was echter wel iets wat niet zo lekker liep: het afmaken van de kansen. Hierdoor lukte het maar niet om bij rust al een grote voorsprong te nemen. Halverwege was het 3-0 voor ons. Nog geen gelopen koers al waren we aardig op weg.

Na rust werd het al vrij snel 4-0 voor ons en toen wisten we eigenlijk al dat de buit binnen was. Via 4-1 liepen we snel uit naar 8-2, waarbij doorloopballen goed werden afgewisseld met afstandsschoten. Het laatste woord was echter aan de bezoekers. Hun beste jongetje had er al twee gescoord en maakte ook een derde doelpunt, waardoor de einduitslag op 8-3 kwam.

Een lekkere overwinning met de feestdagen voor de deur. Iedereen heeft weer keihard gewerkt en vandaag viel vooral het goede samenspel op. Zo werd er af en toe in de verdediging heel goed overgenomen als iemand zijn of haar tegenstander even niet meer kon bijhouden. In de aanval moeten we soms wel even wat meer de rust bewaren. Nog iets te vaak gaat de bal de lucht in, terwijl we dan beter even rond kunnen spelen om iemand echt goed vrij voor de korf te kunnen krijgen. Maar ook op dit vlak is al aardig wat verbetering zichtbaar.

Na zes wedstrijden staan we mooi op een plekje in het midden van de ranglijst. Enkele teams zijn gewoon een maatje te groot, maar gelukkig zijn er ook genoeg teams die gelijkwaardig aan elkaar zijn, zodat we al een paar leuke wedstrijden gespeeld hebben. Na de feestdagen gaan we weer verder met de zaalcompetitie en dan gaan we proberen nog een paar mooie resultaten neer te zetten.

Tot slot willen we Carl nog even bedanken voor het prima fluiten van de wedstrijd.

 

Groetjes van Arjen en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: