Categorieën
Uncategorized

Veo D2 – Lynx D1

Door enkele afwezigen en niet meer zulke fitte spelers hadden we vandaag de hulp nodig van enkele Etjes om deze wedstrijd te spelen. Door afwezigheid van coach Jan Willem Hadden we ook Marcel Langs de lijn om te helpen coachen.
Uit ervaring weet ik dat de wedstrijden tegen Veo altijd wel de nodige spanning en amusement met zich meebrengt en of dat ook zo was.

In het begin van de wedstrijd was het echt zoeken naar ons eigen spel Veo was best fysiek en bij ons ontbrak het toch enigszins aan lengte en onze opstelling was ook redelijk nieuw waar men duidelijk even aan moest wennen. Hierdoor konden wij een snelle achterstand niet voorkomen en liepen we behoorlijk achter de feiten aan.Korfbal is een teamsport en je doet het zowiezo met zijn alle maar toch kan ik het niet laten op basis van de eerste helft er een iemand uit te lichten. Jasper (E1) moest invallen en dan krijgt hij gelijk een twee keer zo grote tegenstander die ook nog best fysiek speelde veel zijn handen gebruikte om te duwen, hij zal wel gedacht hebben, dat heb ik weer.maar Jasper heeft ondanks valpartijen en een bal op zijn neus heel goed tegengas gegeven en is er vol voor blijven gaan.

De tweede helft enkele wissels toegepast en dat heeft Lynx een boost gegeven,ze speelde goed over en bij balverlies maakte ze het veo moeilijk om de bal te spelen en daardoor weer snel terug te veroveren en heel langzaam kwamen we dichterbij onze vechtlust en zelfvertrouwen nam toe en 3 minuten voor tijd stonden we nog maar 1 punt achter de angst was bij veo van hun gezichten af te lezen dat we ze misschien in zouden halen en dat was ook wel een terechte gedachte want wij gaven niet op.en hadden veel balbezit.

Helaas wist veo vlak voor tijd nog een keer te scoren en zat een overwinning er niet meer in toch zijn wij allemaal overwinnaars zowiezo omdat we de tweede helft wel gewonnen hebben maar vooral om de getoonde vechtlust en amusement die jullie aan het publiek getoond hebben samen met veo jullie hebben laten zien hoe leuk korfbal is en ik ben supertrots op jullie.

Jennifer bedankt voor het invallen heel goed gedaan ook jasper bedankt en marcel voor de hulp.