Categorieën
Uncategorized

LYNX D2 – Fluks D1

Na de wedstrijd van de D1 was het de beurt aan de D2 voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Vandaag moesten we de strijd aangaan met het Noordwijkse Fluks, dat net als wij de eerste wedstrijd had gewonnen.

We begonnen zeer voortvarend aan de wedstrijd. Nadat er eerst een doelpunt van ons was afgekeurd wisten we al snel een 3-0 voorsprong te nemen. We zagen de ene na de andere mooie aanval van de D2. Loepzuivere afstandsschoten, afgewisseld met mooie doorloopballen.

Na een korte pauze gingen we lekker door met scoren. We hadden vandaag een heel goed ingespeeld team staan. Het was goed te zien dat Jamila, Laura, Alwin en Brent samen al veel wedstrijden in de E hadden gespeeld. En ook Alisha speelde weer net zo fanatiek als altijd. Bij rust stonden we 7-1 voor.

We begrepen niet zo goed hoe deze tegenstander vorige week liefst 17 doelpunten had weten te scoren. Maar dat werd al gauw in de tweede helft duidelijk. Hun beste spelers bleken in het begin van de wedstrijd reserve te hebben gestaan en er stond ineens een veel betere tegenstander in het veld. Twee meisjes die er steeds razendsnel uitkwamen als ze de bal hadden veroverd en één jongetje dat steeds goed vrijliep en een redelijk afstandsschot had.

Van 7-1 werd het ineens 7-6 en het leek helemaal de verkeerde kant op te gaan voor LYNX. Ballen werden te makkelijk aan de tegenstander gegeven en in de aanval waren we veel te onrustig. In plaats van de bal rond te spelen, kozen we er vaak voor om te schieten, ondanks dat we niet zo goed vrij stonden. Na balverlies zakten we te langzaam terug, waardoor er steeds een aantal Fluks-spelers vrij voor de korf kwamen.

Gelukkig wisten we onszelf net op tijd te herpakken. Via een mooi schot van afstand werd het 8-6. Vervolgens ging hun beste speler geblesseerd naar de kant en kwamen we weer wat beter in ons spel. Met nog twee doelpunten wisten we de eindstand op 10-6 te brengen. Het leukste van deze wedstrijd was dat iedereen vandaag heeft gescoord: Jamila 4x, Alisha 3x en Laura, Alwin en Brent ieder 1x.

Volgende week gaan we naar Leiden om tegen Sporting Trigon te spelen. Dan weer in een wat andere samenstelling.

 

Groetjes van Arjen en Jan-Willem