LYNX D1 – Futura D1

Tijdens deze zaterdag vol thuiswedstrijden was de D1 als eerste aan de beurt. In een iets andere samenstelling dan vorige week moesten we het opnemen tegen Futura. Als we naar hun resultaten op het veld keken, wisten we eigenlijk vooraf al dat het een zeer moelijke wedstrijd zou worden.Toch ging het in het begin van de wedstrijd nog redelijk gelijk op. Futura was vaker aan de bal, maar echt veel kansen kregen ze niet, omdat we goed stonden te verdedigen.

De tweede periode stond het sterkste Futura-vak in de aanval en werd het voor ons steeds lastiger om ze te stoppen. Helaas kwamen we zelf niet echt lekker in ons spel. Een belangrijke oorzaak hiervoor was, dat we de ballen er veel te vaak overheen gooiden. Dit resulteerde meestal in een onderschepping van de bal door Futura. Gaan we de komende tijd op de training wat extra aandacht aan besteden: vrijlopen, uitstappen en strakke ballen gooien. Bij rust was de stand 0-7.

Toen het vlak na rust zelfs 0-8 werd verwachtte iedereen dat we compleet onder de voet gelopen zouden worden. Maar niets was minder waar. We kregen een beetje door waar de zwakke plekken in dit vak van de tegenstander lagen en wisten hier uitstekend van te profiteren. Dilan versierde tot 2x toe een strafworp en wist die allebei te benutten (eentje in twee keer, maar dat telt natuurlijk ook gewoon). Daarna wisten zowel Dilan als Femke een paar keer tussen hun tegenstander en de paal te komen. Dit resulteerde in het eerste doelpunt ooit in een wedstrijd van Femke. En dat in pas haar tweede wedstrijd!!!

Met nog één periode te gaan stond het 3-10. Het sterkste vak van Futura stond weer in de aanval en maakte het ene na het andere mooie doelpunt. Toch lieten we de koppies niet hangen en iedereen heeft echt geknokt tot de allerlaatste seconde. Uiteindelijk stapten we van het veld met de uitslag 3-16 voor Futura.

Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen VEO in Voorburg. Deze week nog wat extra trainen op de dingen die vandaag wat minder goed gingen en dan gaan we er volgende week weer een mooi potje korfbal van maken.

Groetjes van Arjen en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: