Categorieën
Uncategorized

KorfbalLeague weer van start

Behalve het korfbal bij onze jeugd, zijn ook de (semi-)professionals in de Korfbal League weer van start gegaan. De spannendste wedstrijd was te verwachten op vrijdagavond, namelijk tussen de regerend Nederlands Kampioen TOP/Solarcompleet en verliezend finalist Blauw Wit Amsterdam.

Beide verenigingen zijn een aantal spelers verloren en hebben er nieuwe spelers bij. Het echte afwachten was dus hoe dit in een echte wedstrijd uit zou pakken. De wedstrijd was erg spannend en ging heel lang gelijk op. In het vierde kwart bleek Blauw Wit Amsterdam echter een toch net iets te jong (maar wel getalenteerd) team te hebben, waardoor de conditie voor het hoge niveau ontbrak en TOP de volle punten in huis kon houden. Wel ben ik erg benieuwd hoe Blauw Wit zich verder gaat ontwikkelen, want hier liggen zeker kansen voor de finale.

Promovendi Op zaterdag ging de rest van de competitie ook van start. Voor ons natuurlijk vooral leuk om Avanti uit Pijnacker in de gaten te houden. Ondanks een spannende wedstrijd moesten zij echter de punten bij KCC in Capelle achter laten. Laten we hopen dat Avanti hiervan te boven kan komen, want op dit moment hangt het bordje “degradatie-kandidaat” als nieuwkomer in de league nog steeds boven hun hoofd.

Kruisfinalekandidaten KZ/Hiltex en PKC/SWKgroep zijn naast Blauw Wit en TOP, de kandidaten waarvan verwacht wordt dat zij mee doen voor de plekken in de kruisfinale. Helaas was er geen tijd om naar deze wedstrijd te kijken, maar de stand van 19-20 doet wel vermoeden dat het een spannende competitie gaat worden. De twee ploegen die de top van de Korfbal League compleet moeten maken (LDODK en Fortuna) zullen vandaag nog hun wedstrijd moeten spelen en dan hebben we in deze hoek het beeld iets duidelijker. Wilt u ook kijken? De wedstrijd begint om 16:00 uur op PodiumTV.

DOS’46 – DVO/Accountor Dan de laatste wedstrijd van het lijstje. De ontmoeting tussen DOS en DVO is een beetje een vreemde in de bijt. DOS’46 kon vorig jaar een beetje meedoen met de top, maar was duidelijk een middenmotor, terwijl DVO mee deed met de onderkant en moest vechten voor de punten, maar uiteindelijk in de middenmoot eindigde.

Ook bij deze wedstrijd was de groei en de potentie van DOS’46 zichtbaar. Daarmee werd DVO overlopen en kwam de uitslag op 27-18. Het zal dus waarschijnlijk zowel bovenin als onderin een spannende wedstrijd gaan worden zonder een duidelijke middenmoot. Of toch niet? Ik blijf aan de buis gekluisterd…