Dijkvogels D3 – LYNX D1

Voor de eerste zaalwedstrijd ging de D1 naar Maasdijk om tegen Dijkvogels te spelen. In de zaal gaan we met 2 D-teams spelen (1x 8- en 1x  4-tal) waarbij de spelers wekelijks rouleren. Zo hoeft iedereen niet al te vaak reserve te staan. Vandaag bestond de D1 uit Jesse, Toby, Yasin, Brent, Femke, Alisha, Julia, Dilan en Jamila.

Vanaf het eerste fluitsignaal ging LYNX fel van start. In de aanval liep het echter een beetje stroef. Te vaak wilden we op de korf schieten, terwijl we niet echt goed vrij stonden. Wat wel heel goed ging was het vastzetten van de tegenstander. Minutenlang lukte het Dijkvogels niet om de bal uit hun verdediging te krijgen, omdat we ze geen millimeter ruimte gaven. Nadat we 12,5 minuten hadden gespeeld was de stand 1-1.

Na de vakwissel liep het aanvallend wat beter. Maar ook ons verdedigingsvak zat er lekker dicht op, waardoor de tegenstander niet veel kansen kreeg. Halverwege de wedstrijd stonden we met 2-3 voor, na een 2-1 achterstand.

De tweede helft liep het bij ons in de aanval nog wat beter. De bal werd goed rondgespeeld en we werden veel minder afgefloten voor verdedigd schieten. Zowel LYNX als onze tegenstander scoorde in het derde kwart 2 doelpunten.

De laatste 12,5 minuten gaven we nog één keer vol gas. We wisten nog een paar keer te scoren,maar één jongen van Dijkvogels gaf onze verdediging handenvol werk (dat was geen schande, want na de wedstrijd bleek dat hij een invaller uit hun D1 was).

Uiteindelijk wisten we een mooie 5-7 overwinning over de eindstreep te trekken. Daarbij nog even een speciale vermelding voor Femke, die haar allereerste wedstrijd ooit speelde. En dat ging echt supergoed!!!

De eerste punten zijn binnen. Volgende week speelt de D1 thuis tegen Futura, op papier één van de sterkere teams uit onze poule. Maar als jullie weer met net zoveel inzet spelen als vandaag, wordt het vast weer een mooie wedstrijd.

 

Groetjes van Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: