LYNX D1 – Dubbel Zes D2

Deze zaterdag stond de allerlaatste wedstrijd van de veldcompetitie op het programma. Tegenstander Dubbel Zes ging het vandaag maar om één ding: kampioen worden. Dat werd ons voor de wedstrijd behoorlijk duidelijk. We hoorden een kampioensyell, ze trokken zich  terug in de kleedkamer voor een tactische bespreking en ze hadden een hoop toeschouwers meegenomen. Ook zagen we ineens een aantal spelers die we in de uitwedstrijd niet tegen waren gekomen. 

Dat was bij ons wel even anders. We hadden de meeste van onze spelers wel verteld dat we bij winst kampioen zouden worden, maar we hadden ze ook verteld dat wij dat zeker niet het belangrijkste van de wedstrijd van vandaag vonden. Ons ging het erom dat we een lekkere wedstrijd zouden spelen en dat we dat met plezier zouden doen. We hadden vandaag zelfs een speler in ons midden die zijn competitiedebuut maakte. Supergoed gespeeld Yasin en welkom in ons team!!!

En we speelden echt een lekkere wedstrijd. Het ging behoorlijk gelijk op in dit potje tussen de nummers 1 en 2. Dan stond het ene team voor en dan weer het andere. Waar we vandaag vooral erg blij van werden was de verdediging van LYNX. Er werden veel ballen onderschept en we maakten het DZ ook enorm moeilijk om de bal in hun aanvalsvak te krijgen. Ze kregen maar weinig kansen om vrij op de korf te schieten en ook het afvangen zag er best goed uit tegen de behoorlijk felle tegenstanders.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 4-4 stand. En daarmee was eigenlijk iedereen wel tevreden. Dubbel Zes omdat zij nu kampioen waren en wij omdat we hiermee op een mooie tweede plek zijn geëindigd.

Niet alleen de afsluiting van de veldcompetitie was mooi. We hebben eigenlijk vanaf de zomervakantie constant genoten van jullie spel. Het is altijd even afwachten hoe het uitpakt als je van een aantal D’tjes van vorig jaar, een aantal E’tjes van vorig jaar en drie spelers die nog nooit eerder een korfbalwedstrijd hebben gespeeld een team moet maken. Maar na zes wedstrijden kunnen we zeggen dat het geweldig gaat. Iedereen gaat er elke week weer vol voor en we zien dat de sfeer tussen de kids onderling zowel tijdens de trainingen als de wedstrijden supergoed is. Wij hebben nu al enorm veel zin in de komende zaalcompetitie (en niet alleen omdat we dan lekker warm en droog zitten tijdens de wedstrijden).

Als laatste willen we Marcel nog even bedanken voor het (prima) fluiten, nadat de geplande scheids wegens ziekte niet kon komen.

Groetjes Arjen en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: