Haagse Korfbaldagen #hardkorf

Van 26 oktober tot 4 november zijn de Haagse korfbaldagen met veel verschillende activiteiten met als centraal punt het nieuwe Topsportcentrum Zuiderpark. Van topsport tot g-korfbal is er van alles te doen.

Bekijk het programma van deze dag op www.haagsekorfbaldagen.nl

[sz-ytvideo url=”https://www.youtube.com/watch?v=VAuBxBt0cmU” theme=”dark” cover=”local” responsive=”y” autoplay=”n” loop=”n” fullscreen=”y” disablekeyboard=”n” disableiframe=”y” disablerelated=”y” delayed=”n” schemaorg=”n” /]

Jeugdkorfbal

De wedstrijden van de A Jeugd 1-2-3, die vorig jaar in de Schilp werden gespeeld, verhuizen naar de nieuwe accommodatie. In de breedtesporthal beginnen de wedstrijden om 09.30 uur op 2 speelvelden met de eerste groep. Om 15.00 uur start de tweede groep en eindigt om 20.45 uur. De wedstrijden voor de A Jeugd HK/OK en Senioren starten hun wedstrijden om 12.15 uur in de Topsporthal en deze eindigen om 22.00 uur.

Het volledige wedstrijdprogramma is te vinden op de website haagsekorfbaldagen.nl.

G-korfbaltoernooi

De organisatie van de Haagse Korfbaldagen heeft op verzoek van o.a. Dijkvogels het initiatief genomen om tijdens de 32ste editie een G-korfbaltoernooi te organiseren met reeds bestaande G-korfbalteams. Daarnaast is er een informatiebijeenkomst en een clinic in de nieuwe Topsporthal in Den Haag van de Sportcampus in het Zuiderpark.

De opzet van het toernooi is een deelnemersveld van 8 ploegen van ongeveer gelijk niveau te verdelen in 2 poules van 4 ploegen. Ingeschreven hebben:

Dijkvogels (Maasdijk)                      Kobatjo (Oud-Beijerland)
Movado (Dordrecht)                        ONDO (’s Gravenzande)
Sporting Trigon (Leiden)                Tempo (Alphen a.d. Rijn)
Velocitas (Leiderdorp)                    WION (Rotterdam)

Elke ploeg speelt 3 poulewedstrijden en de winnaars van de 2 poules spelen de finale. De wedstrijdduur van alle poulewedstrijden is 2 x 12,5 minuut, zonder rust; in de finale zal 2 x 15 minuten worden gespeeld met 10 minuten rust.

De poulewedstrijden worden gespeeld op zaterdag 28 oktober 2017 in de nieuwe Sportcampus Zuiderpark in Den Haag en zijn ingepast in het totale speelschema van die dag van 12.10 – 18.00 uur. De finale wordt op zaterdag 4 november gespeeld in de HKV/Ons Eibernesthal. Het volledige wedstrijdprogramma is te vinden op de website haagsekorfbaldagen.nl.

Informatiebijeenkomst G-korfbal

Naast en tijdens het toernooi zal er op zaterdag 28 oktober tussen 10.00 en 11.15 uur in de Sportcampus in het Zuiderpark een side-event worden georganiseerd gericht op informatie-uitwisseling en informatieverstrekking met betrekking tot het opzetten en structureel hebben van een afdeling G-korfbal binnen een vereniging. Vastgesteld is dat van de 29 regulier deelnemende korfbalverenigingen slechts 5 clubs G-korfbal in het sportaanbod hebben. Ook zal er een Clinic worden gegeven van 11.00 – 12.00 uur over de wijzen waarop training kan worden gegeven aan G Korfballers.

Beachkorfbal

Het outdoor seizoen zit er alweer op, dus is het tijd voor het indoor seizoen. We starten het indoorseizoen 2017-2018 tijdens de Haagse Korfbaldagen met een Beachkorfbaltoernooi in de Sportcampus in het Zuiderpark. Diverse Haagse verenigingen hebben de mogelijkheid om tijdens deze ochtend van 9.30 tot 12.30 deel te nemen aan dit beachkorfbalevent. Teams uit de leeftijdscategorie D-C-B zullen na een korte clinic een toernooi spelen in de splinternieuwe Beachhal, waarbij nadrukkelijk niet korfballende vriendjes en vriendinnetjes zijn uitgenodigd mee te doen.

Informatiebijeenkomst 30+

Op zaterdag 28 oktober vindt als onderdeel van de Haagse Korfbaldagen in de nieuwe Sportcampus in het Zuiderpark in Den Haag tussen 9.30 en 11.30 uur diverse activiteiten voor 30+ers in de Topsporthal van de Sportcampus plaats. Dat gaat om bestaande groepen van verschillende korfbalverenigingen, die belangstellenden een idee kunnen geven wat die activiteiten inhouden.


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: