KZ Danaïden D3 – LYNX D1

Vandaag speelden we de uitwedstrijd tegen mede-koploper Danaïden uit Leiden. De thuiswedstrijd was zeer spannend geweest met als einduitslag een gelijkspel.

Het was nog even afwachten of iedereen op tijd was om aan de wedstrijd te beginnen. Boosdoener was een openstaande Leidse brug, maar gelukkig kwam onze laatste speelster één minuut voor aanvang het veld oplopen.

Al snel werd duidelijk dat deze wedstrijd weer net zo gelijk zou opgaan als de eerste partij tussen deze ploegen. Er waren niet zo heel veel kansen in de eerste helft omdat er door beide teams uitstekend werd verdedigd. Toch werden er ook nog wel doelpunten gemaakt. Voor de rust waren dat er 2 voor Danaïden en 3 voor ons. Maar het beloofde een zware tweede helft te worden voor onze D’tjes.

De periode tot aan de laatste vakwissel liep het niet zo lekker bij ons. Vooral in de aanval konden we maar moeilijk iemand vrij voor de korf krijgen. Danaïden wist met twee doelpunten voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen. We moesten dus nog één keer vol gas geven om deze wedstrijd toch nog te kunnen winnen.

Maar onze achterstand werd zelfs twee doelpunten , toen het 5-3 werd. Onze kanjers geven zich echter niet zomaar gewonnen. We gaven echt alles en knokten voor iedere bal. En dat was niet zonder resultaat. Meteen na het doelpunt van de tegenstander verkleinden we de achterstand weer tot één doelpunt. En even later maakten we zelfs gelijk. In het vervolg van de wedstrijd kregen we zelfs nog een paar hele goede kansen om op voorsprong te komen. Helaas gingen die schoten er niet in en nadat er een klein gaatje viel in onze verdediging wist Danaïden toch nog een keer te scoren. Daarna was er helaas niet genoeg tijd meer om nog iets terug te doen.

Zodoende verloren we de wedstrijd met één doelpunt verschil. Maar jullie hebben weer ontzettend hard gewerkt vandaag. Volgende week spelen we de thuiswedstrijd tegen Tempo. Dan gaan we er gewoon weer een leuke wedstrijd van maken.

 

Groetjes Arjen en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: