Dubbel Zes D2 – LYNX D1

Na de bakken met regen die de afgelopen tijd uit de lucht waren komen vallen was het deze zaterdag stralend mooi weer. De tegenstander van vandaag hadden we vorige week ook al kunnen treffen, ware het niet dat ons veld toen meer op een zwembad leek dan op een korfbalveld, waardoor de wedstrijd werd afgelast. We wisten dus van tevoren niet goed hoe sterk de tegenstander zou zijn. Ze waren de koploper, maar wij zaten daar niet ver achter. Dat beloofde dus een lekker spannend potje te worden.

Beide teams moesten in het begin van de wedstrijd duidelijk nog een beetje op gang komen. Wij hadden wat moeite om de bal in ons aanvalsvak te krijgen. Belangrijkste reden hiervoor was het afvangen. Dubbel Zes was heer en meester onder de korf en kon steeds een aantal keer achter elkaar op de korf schieten. Gelukkig bleef de bal niet de hele tijd in ons verdedigingsvak. En in de aanval begonnen we al aardig warm te draaien. We kwamen op voorsprong door een mooi afstandsschot. Niet lang daarna wisten we onze voorsprong zelfs te verdubbelen door van dichtbij te scoren.

Maar DZ bleek een geduchte tegenstander en ook zij kwamen steeds beter in de wedstrijd. Net als wij scoorden zij ook 2x op rij. Maar voor de vakwissel kwamen we door ons tweede mooie afstandsschot toch weer op voorsprong.

Na de vakwissel bleken aanval en verdediging van beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Onze verdediging hield de poort goed gesloten en in de aanval kregen we af en toe een kans om te schieten. Uit één van die kansen wisten we de ruststand op 2-4 te brengen.

Mooie ruststand dus, maar we wisten dat DZ de vorige wedstrijd had gewonnen, ondanks drie doelpunten achterstand bij rust. We waren dus gewaarschuwd. En hoe!!! De tweede helft werd er supergoed gespeeld door LYNX. De bal ging in de aanval lekker snel rond. Het afvangen ging steeds beter en we stonden geweldig te verdedigen. Er werd zelfs een aantal keer goed overgenomen als iemand in de verdediging in de problemen kwam.

Onze scoringsmachine draaide inmiddels op volle toeren. De koppies bij DZ gingen hangen en wij wisten: de overwinning is in de pocket. De tweede helft was met 1-5 voor ons en zo lieten wij er geen twijfel over bestaan wie vandaag het meeste recht had op de overwinning. De 3-9 eindstand was volledig verdiend. En het leukste van vandaag is dat liefst zeven van onze spelers een doelpunt wisten te maken, waardoor iedereen dit seizoen al heeft gescoord.

Het was echt een hele leuke wedstrijd vandaag en de coaches en ouders langs de kant hebben echt genoten van jullie spel. En dan vooral van jullie samenspel en inzet van de eerste tot de laatste seconde.

Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen KZ Danaïden in Leiden. Een pittige tegenstander, want de thuiswedstrijd eindigde in een gelijkspel. Als we weer net zo goed ons best doen als vandaag, wordt het vast weer een hele leuke wedstrijd.

Groetjes Arjen en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: