Refleks E1 – LYNX E1

Voor de tweede keer in zes dagen speelden we een wedstrijd tegen Refleks. Afgelopen maandag was al duidelijk geworden dat dit een erg goed team is. Winnen was dus niet zo belangrijk vandaag. We gingen gewoon proberen om nog weer wat beter te spelen dan aan het begin van de week.

Al snel in de wedstrijd konden we zien hoe goed de tegenstander is. Ze speelden de bal gemakkelijk rond en gebruikten hun medespelers steeds goed als blok, zodat wij er moeilijk bij konden komen. Maar LYNX was van plan om maximale tegenstand te bieden en dat lukte in het begin van de wedstrijd heel goed. Tot 2x toe kwamen we een doelpunt achter, steeds kwamen we weer op gelijke hoogte. Na een 3-2 achterstand hadden we zelfs de kans om weer gelijk te maken, maar helaas ging de strafworp er niet in.

In de tweede periode moesten we nog twee doelpunten van Refleks incasseren, zodat we met een 5-2 achterstand de rust ingingen. Maar in de derde periode lieten we nog even zien dat we echt wel een aardig potje kunnen korfballen. Vooral onze verdediging zat potdicht, met als resultaat dat de tegenstander deze periode geen enkele keer kon scoren. Helaas lukte ons dat ook niet, zodat we met drie doelpunten achterstand aan de laatste periode begonnen.

De laatste tien minuten van deze wedstrijd was er voor de toeschouwers nog genoeg te genieten. Beide teams hadden zin om nog wat doelpunten aan hun totaal toe te voegen en speelden dus vol op de aanval. Wat in het begin van de wedstrijd nog wat stroef liep, ging nu ineens behoorlijk goed: LYNX bestookte de korf van Refleks met de ene na de andere doorloopbal. En daar werden we voor beloond, want ons laatste doelpunt kwam na een schitterend doorloopje. Daar willen we er de komende wedstrijden nog wel wat meer van zien!!! Uiteindelijk werd het 10-4 voor Refleks.

De uitslag was dus minder goed dan afgelopen maandag. Maar dat geeft eigenlijk een vertekend beeld. Wij speelden een stuk beter dan de vorige keer. Refleks kreeg vandaag echt niet meer kansen dan de toen. We hadden alleen de pech dat ze hun beste spelers wat meer speeltijd gaven en ook hadden ze minder kansen nodig om een doelpunt te maken.

Komende zaterdag spelen we de uitwedstrijd tegen koploper SEV uit Leidschendam. Voor hen een bijzondere wedstrijd, omdat het hun allerlaatste thuiswedstrijd ooit is. De vereniging houdt aan het einde van het seizoen namelijk op te bestaan. Met dezelfde inzet als vandaag gaan we er vast weer een spannende wedstrijd van maken.

Groetjes Marcel en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: