LYNX E1 – Refleks E1

Het was een zonnige en winderige maandagavond. Normaal gesproken voor ons een avond om lekker te gaan trainen. Maar omdat we afgelopen zaterdag maar 3 spelers zouden hebben gehad, werd de wedstrijd tegen Refleks verplaatst en moesten we dus 4×10 minuten vol aan de bak.

Het werd helaas een zeer moeizame wedstrijd voor onze E1. Meteen vanaf het begin werd LYNX vastgezet op de eigen helft. We hadden veel moeite om de bal bij een medespeler te krijgen. De spelers van Refleks zaten er steeds goed tussen en ook de harde tegenwind hielp niet echt mee. En als we al eens in de buurt van de korf kwamen, dan lukte het maar niet om in vrije schietpositie te komen. De tegenstanders waren behoorlijk fel en pakten ook de meeste ballen bij het afvangen.

Maar in de verdediging liep het eigenlijk best goed. Refleks viel erg vaak aan met de doorloopbal en daar moesten we weer een beetje aan wennen, omdat we dat al een aantal wedstrijden niet meer hadden hoeven te verdedigen. Het “blijven hangen” en “de kortste weg kiezen” ging niet altijd even goed. En als we de doorloopbal wel goed verdedigden, dan gooiden ze de ballen er van afstand ook makkelijk in. Tot de rust hielden we de schade door onze scherpe verdediging redelijk beperkt: 0-2.

Vlak na de pauze kreeg Amber een bal hard op haar achterhoofd. Dat deed flink zeer. En tot overmaat van ramp kwam de bal ook nog eens in handen van haar directe tegenstander terecht, die de bal ongehinderd in het mandje kon gooien. Dat was flinke pech voor ons. Maar ondanks dat we heel veel moeite hadden om in ons spel te komen hebben we wel weer een team gezien dat ervoor blijft knokken, ook al wil het allemaal niet zo lukken. Soms wel een beetje te ongeduldig, waardoor we vaak afgefloten werden voor verdedigd schieten.

En het knokken werd gelukkig in de laatste periode beloond. Onze derde (!)  strafworp van de wedstrijd werd mooi benut en daarna wisten we ook nog twee keer met een prachtig afstandsschot te scoren. Eindstand werd hierdoor 3-6 voor Refleks.

Geen gemakkelijke wedstrijd dus voor ons. Dat geeft niet, want daar leren we ook weer van. Komende zaterdag staat ons weer een pittige wedstrijd te wachten, want dan staat dezelfde tegenstander op het programma. Woensdag gaan we nog even trainen op de dingen die dit keer minder goed gingen en dan gaan we kijken of we het Refleks nog wat moeilijker kunnen maken dan vandaag.

Groetjes Marcel en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: