Categorieën
Uncategorized

LYNX E1 – ALO E1

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. Tegenstander was ALO. Vooraf hoopten we door een overwinning nog tweede te kunnen worden, maar dat zat er helaas niet in.

Het begin van de wedstrijd ging nog best gelijk op en we stonden na één periode zelfs 3-2 voor. Maar het was bloedheet vandaag en naarmate de wedstrijd vorderde zagen we steeds meer van onze spelers op het kookpunt aanbelanden. We wilden wel, maar de hitte slurpte al onze energie op. Tegenstander ALO kon beter tegen de warmte en dat hun twee invallers er deze ochtend al een wedstrijd op hadden zitten was totaal niet te zien.

De derde periode konden we ALO niet meer bijbenen en werd onze achterstand opgevoerd tot 4-8. Daarbij moeten we wel vermelden dat zo ongeveer ieder schot van ALO raak ging en dat veel van onze schoten net van de rand van de korf stuiterden.

In het begin van de vierde periode kwamen we nog wel terug tot 6-9, maar daarna vloeiden de laatste krachten weg en kon ALO de eindstand bepalen op 6-12.

Ondanks deze nederlaag kunnen we spreken van een zeer geslaagd seizoen. Met slechts één tweedejaars E’tje en vier spelers die vanuit de F doorstroomden en zelfs twee spelers die dit seizoen voor het eerst op korfbal zitten, hebben we ons moeiteloos aangepast aan het spelen in de E. Instromen in de tweede klasse leek vooraf nogal gewaagd, maar met een kampioenschap in het najaar, een derde plaats in de zaal en eveneens een derde plaats in het voorjaar hebben jullie het uitstekend gedaan.

De komende week zijn er geen trainingen, omdat er Avond4daagse in Leidschenveen gelopen wordt. Maandag 5 juni spelen we een toernooi bij Weidevogels in Bleiswijk en woensdag 7 juni wordt ons schoolkorfbal toernooi gespeeld. Wanneer onze volgende training zal zijn is nog niet helemaal duidelijk, maar dat krijgen jullie natuurlijk op tijd te horen.

Groetjes Marcel en Jan-Willem