Topkorfbal

Het weekend is weer bijna voorbij en dus is het weer tijd voor een samenvatting van het staartje van de topkorfbalcompetitie welke nog in de zaal speelt.

De meeste competities spelen al weer op het veld, maar als je bij de absolute top wilt horen, dan heb je ambities voor de finales in het ZiggoDome. Aangezien die finale pas komt na de kruisfinales, welke pas na de reguliere competitie kunnen beginnen… speel je pas op 8 april, volgende week zaterdag dus, in die bewuste finale… als je het haalt.

Tussen de reguliere competitie en de bewuste finale zitten slechts een paar weken van zeer spannende wedstrijden die korfballiefhebbers doen watertanden. Zeker als de wedstrijden, die “best of three” gespeeld worden na twee wedstrijden op een gelijkspel eindigen.

Dit jaar is wel een heel bijzonder jaar, want er worden verrassend veel derde wedstrijden gespeeld na de return. En dan nu op naar de spannende cijfers…

Junioren

Waar Fortuna snel in de trainingsstand kon terugzakken na de winst tegen AVO  en reeds in de voorbereiding zit voor de finale moesten PKC en DOS’46 het deze week voor een derde keer tegen elkaar opnemen.

Beide ploegen wisten reeds een wedstrijd te winnen en daarom mochten de ploegen elkaar nog één keer het leven zuur maken voor dat laatste plekje in de juniorenfinale.

In de eerste helft kwam PKC goed los van DOS’46, maar een time-out bracht orde op zaken aan de kant van DOS’46. De rust welke DOS’46 gevonden leek te hebben werd echter doorbroken met een goede serie aanvallen van PKC, maar toch gingen de ploegen uiteindelijk met 16-16 de rust in.

De ploegen gingen gelijk op in de tweede helft, maar de fitheid liep iets terug – als ook het speltempo. Uiteindelijk trok PKC echter aan het lange eind door de wedstrijd op conditie uit te spelen en de wedstrijd met 28-20 te winnen. Lees het verslag

PKC wordt dus de tegenstander van Fortuna, zaterdag in de ZiggoDome.

Korfbal League (promotie-degradatie)

Bij de Korfbal League hebben we twee kanten, de onderkant, waar Avanti omhoog probeert te komen ten kostte van DSC, en de bovenkant, waar de returns van de kruisfinales werden gespeeld.

Dinsdag was bij Avanti de primeur tegen DSC dat de vereniging een Live-Stream had met de beelden van de wedstrijd. Daarom eerst de onderkant van de League.

Avanti heeft zaterdag de hoofdklassefinale verloren van KCC uit Capelle (bij Rotterdam) en had dus flink wat wedstrijden in de benen zitten, zeker omdat het ook al een derde wedstrijd tegen Nic. nodig had om hier te komen.

Wellicht speelde dit echter ook wel in het voordeel van de ploeg uit Pijnacker, want DSC bleek in Pijnackers met de kersverse YouTube-stream de betere ploeg.

De return werd zaterdag in Eindhoven gespeeld en met dank aan DSC was er ook daar een YouTube registratie. Voor de mensen welke de stream van Podium.TV (LDODK-TOP) niet stabiel was, bleek dit een leuke wedstrijd om naar te kijken. Het speltempo was iets lager, maar de furie in de spelers des te hoger.

Avanti begon fanatiek aan de wedstrijd en zette DSC direct bij aanvang op een achterstand. Alhoewel DSC een aantal keer gelijk wist te komen behield Avanti toch elke keer weer een kleine voorsprong. Aan het einde van de wedstrijd werd het toch nog nagelbijten en borden-omvallend spannend toen in de laatste minuut een doelpunt viel voor DSC en de stand weer gelijk kwam. Gelukkig voor onze korfbalburen knalde Rick er nog snel een 20-21 in, waardoor Avanti volgende week in de Korfbal League zal spelen. Lees het verslag

Korfbal League (finale)

Aan de bovenkant van de competitie is het minstens zo spannend. TOP had vorige week relatief weinig moeite met LDODK, welke het in de tweede helft leek op te geven. PKC verloor verrassend van Blauw-Wit in eigen huis.

Als eerste was het vrijdag de beurt aan Blauw-Wit en PKC om een mooie korfbalwedstrijd neer te zetten. Het werd een bloedspannende wedstrijd waarbij in de eerste helft even de schaal naar Blauw-Wit leek te tippen en de beide ploegen met een 13-14 ruststand vast een flinke preek hebben ontvangen in de kleedkamers.

Ook in de tweede helft leek het er op dat de weegschaal in het voordeel was van de Amsterdammers, maar bij 25-25 pakten de gasten uit Papendrecht in de laatste minuten toch nog de regie over de wedstrijd en sloten af met 25-29. Dit betekend dat er komende dinsdag nog een derde wedstrijd plaats zal vinden. Lees het verslag

Dit alles terwijl TOP zich rustig op kan maken voor de finale in de ZiggoDome. Alhoewel ook de wedstrijd in Gorredijk niet vlekkeloos verliep. TOP kwam snel op een achterstand en pakte richting de rust rustig het tempo op en haalde deze voorsprong weer in. Helaas was de stream niet van de beste kwaliteit en moesten wij op dat moment afhaken, maar de uitslag van 29-34 en facebook-berichten verraden dat het een relatief eenvoudige winst was voor de Sassenheimers. Lees het verslag

Wij kijken komende dinsdag uit naar het duel en de verslagen op de stream van PKC en natuurlijk naar de spannende finales in het ZiggoDome van zowel de junioren als van de Korfbal League. U kijkt toch ook mee?

%d bloggers liken dit: