Sperwers F2 – Lynx F1

Op 1 april begint dit jaar de veldcompetitie en dat was geen grap, want we moesten echt naar Sperwers in Rotterdam. Dat is wel een beetje een vreemde eend in de bijt, want Lynx F1 had nog nooit buiten het eigen district gespeeld.

Maar voor alles is een eerste keer en deze week was het een eerste keer in het district Zuid-West. Na een half uurtje in de auto waren we ruim op tijd aanwezig op het sportpark van RSV Sperwer. Daar werden we welkom geheten door een vrolijke mevrouw die ook nog eens de deur voor ons open hield.

Strak om 10 uur begonnen we aan de wedstrijd, terwijl er langzaam een paar druppels naar beneden vielen. Al snel bleek dat Lynx F1 veel sterker was dan Sperwers F2. Na een gesprekje met de coach bleek dat de meeste kinderen bij Sperwers hun eerste wedstrijd speelden.

Binnen een paar minuten stond het 0-3 en de kinderen van Lynx waren druk bezig met complimentjes maken naar hun tegenstanders terwijl er nog twee doelpunten vielen. Met 0-5 op het scorebord was het tijd voor de eerste korte rust.

In de eerste 10 minuten was er al flink gecoacht op het geven van kansen aan de kinderen die normaal niet zo veel scoorden, in het tweede kwart kwam daar zelfs even een verbod op het schieten bij. De superspeler van Sperwers zorgde er echter wel voor dat het met de rust 2-6 stond.

In de rust kwamen we er achter dat het zo wel heel erg saai werd. Alleen Stein en Kyan mochten nog scoren en het spel werd hierdoor erg statisch. Vooruit… Jasper en Amber mogen alleen doorloopballen scoren. En doorloopballen werden flink uitgeprobeerd.

Uiteindelijk had iedereen (alle vijf!) een doelpunt kunnen maken en stond de eindstand op 2-8. Rest eigenlijk alleen nog een complimentje voor het complimenten geven. Tijdens de training hadden we dat al geoefend, maar vandaag konden we dit gelijk heel erg goed toepassen.

We gaan in de training weer lekker verder met de TOPs en komende maandag heeft Jody allemaal spelletjes bedacht zodat we niet alleen de TOPs kunnen oefenen, maar ook de TIPs. Tot maandag!

%d bloggers liken dit: