LYNX E1 – SEV E1

Na onze mooie overwinning in de eerste wedstrijd stond SEV vandaag als tegenstander op het programma. Een aantal van ons had vorig seizoen in de F al tegen dit team gespeeld. Dat leverde toen twee verliespartijen op, dus we waren gewaarschuwd.

We begonnen vandaag een beetje onwennig. Onze aanvallen duurden niet lang, omdat we de bal nogal eens inleverden bij een tegenstander. SEV zat er dicht op en het lukte ons niet om in goede schietpositie te komen. Toch kwamen we op een 1-0 voorsprong, omdat we een strafworp mooi benutten. Na dit eerste doelpunt ging het ook iets beter bij ons lopen. We wisten vaker vrij voor de korf te komen en kwamen door een mooi afstandsschot op een 2-0 voorsprong.

Na wat aanwijzingen van Marcel in de pauze ging het in de tweede periode een stuk beter. Er zat meer tempo in ons spel en af en toe gebruikten we zelfs het “molentje” om de bal rond te spelen. Toch hadden we het niet gemakkelijk, want ook de meiden van SEV stonden best goed te spelen. Het waaide vandaag behoorlijk hard, maar dat was ook tijdens onze laatste paar trainingen het geval geweest. En dat was goed te zien: de spelers van LYNX hadden veel minder moeite met raak schieten dan die van de tegenstander. Halverwege de wedstrijd hadden we dan ook een 6-1 voorsprong genomen.

De tweede helft speelden we met de wind mee. Dat zou makkelijker moeten zijn, maar toch was het SEV dat in de derde periode de meeste doelpunten maakte. Wij leken het een beetje te gemakkelijk op te nemen en gaven onze tegenstanders af en toe wel erg veel ruimte. Gelukkig had SEV veel moeite met de harde wind en bleef de schade voor ons beperkt. Met een 8-4 voorsprong begonnen we aan de laatste 10 minuten van de wedstrijd.

Daarin kwam onze voorsprong eigenlijk geen moment meer in gevaar. We gingen iets meer aanvallen met de lange bal en dat leverde ons veel kansen op. Helaas wilden we toch vaak een beetje te snel schieten in plaats van de bal nog even rond te spelen. Dit leverde een hoop schoten op die afgefloten werden omdat ze verdedigd waren. Gelukkig kwamen we toch nog een aantal keer wel goed vrij voor de korf. Zo wisten we nog drie mooie doelpunten te scoren, waardoor deze wedstrijd eindigde in een ruime 11-4 zege voor LYNX.

Na afloop was er dus reden voor een klein feestje in de kantine. En omdat Jamila ook nog jarig was vandaag, was het dubbel feest!!!

Wanneer onze volgende wedstrijd is, is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Zodra daar meer duidelijkheid over is laten we jullie dat natuurlijk meteen weten.

Groetjes Marcel en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: