Levend stratego (met foto’s)

Afgelopen maandag speelden we tijdens de vakantietrainingen “Levend Stratego”, een spel dat veel van ons kennen van het schoolkamp (en sommigen nog niet kennen). Met ruim 20 kinderen – wat een opkomst! – gingen we van start en bouwden we langzaam op naar het uiteindelijke spel.

We begonnen met een “team-tikkertje”, best even verwarrend als je iedereen van het andere team mag tikken en zij jou ook…. Maar gelukkig kwamen er in de volgende ronde kaartjes bij, zodat duidelijk was wie er won en wie er nu precies verloor bij het tikken.

Eenmaal duidelijk hoe het “tik”-gedeelte van het spel gaat, konden we verder met het stukje vlaggen stelen. Al snel bleek dat team “lintjes” veel sterker was. Daarom werden de teams flink door elkaar gehusseld en werden de teams meer aan elkaar gewaagd.

Helaas voor de “witten” wisten ze net niet te winnen en gingen de “lintjes” er met alle overwinningen vandoor.

Na de vakantietraining met Levend Stratego kreeg iedereen nog een lekker glaasje limonade en konden we in de kantine nog even nabespreken.

Volgende week spelen we weer een cool vakantiespel. Ik kan alvast verraden dat het op een andere locatie is en dat je een zwart T-shirt aan moet trekken. Verder blijft het – tot zaterdagavond 20:00 uur – nog een geheimpje… Hou de website dus goed in de gaten!

Reacties

Eén reactie op “Levend stratego (met foto’s)”

  1. […] Klik hier voor meer foto’s van de activiteit. […]

%d bloggers liken dit: