Categorieën
Uncategorized

Finale WK Junioren: Nederland – Taiwan

Vanmiddag wordt om 17:05 uur begonnen aan de finale van het WK voor Junioren. Dit is te live volgen op YouTube of in Leeuwarden. Geen verwachtte finale tussen Nederland en België dus en een mooi voorbeeld van hoe het internationale korfbal steeds breder wordt in kwaliteit.

Taiwan en België mochten het vanochtend in de halve finale met elk uitmaken: wie speelt er tegen Nederland in de finale. Want dat Nederland zijn halve finale van Tsjechië zou winnen, dat was eigenlijk geen verrassing.

De wedstrijd van de Belgen en de Taiwanezen was uitermate spannend waarin het eerst leek alsof de Taiwanezen direct de leiding in handen zouden nemen met drie snelle doelpunten, maar de Belgen kwamen terug en er wordt met 6-4 in het voordeel van Taiwan de rust in gegaan.

Na de rust zijn er drie snelle doelpunten voor Taiwan en lijkt met 9-4 het lot van de Belgen beslist. Zo snel willen de Belgen er echter niet aan geloven en met stevig verdedigend werk en wat physiek vertoon weten de Belgen zes doelpunten op een rij te scoren en zijn zij opeens in het voordeel (9-10).

De Taiwanezen sluiten netjes aan en krijgen een penalty mee, waardoor ze op een kleine voorsprong komen. De Taiwanezen proberen het nu uit te spelen tot het einde, maar dan mogen er geen fouten gemaakt worden – dit gebeurd wel en de stand komt met een penalty voor België op 11-11. Een mooi afstandsschot van een van de dames van Taiwan (Lo Kai-yeh) zorgt er vervolgens voor dat de finaleplaats naar Taiwan gaat.

Vanmiddag dus de finale om 17:05 uur op YouTube: https://www.youtube.com/user/U19KWC

Op hetzelfde kanaal overigens de kleine finale tussen België en Tschechië om 15:45 uur.

Veel kijkplezier!