ALO E1 – LYNX E1

Na een leuk zaalseizoen begonnen we op het veld met de uitwedstrijd tegen ALO. De hele week was het stralend mooi weer geweest, maar deze zaterdagochtend kwam er behoorlijk wat regen uit de lucht vallen.

We hadden naar de resultaten van ALO in de zaal gekeken en dat leerde ons dat het vandaag een hele moeilijke wedstrijd zou worden. Toen we het veld opkwamen zagen we ook nog dat een paar van hun spelers zelfs een kop groter waren dan de langste speler van LYNX. We moesten dus goed vrijlopen en snel spelen over kleine stukjes, zodat ze de bal niet zouden kunnen onderscheppen.

Dat lukte in het begin van de wedstrijd heel aardig. Het ging meer gelijk op dan we hadden verwacht. ALO speelde de bal goed rond en wij kwamen er vaak uit met snelle aanvallen. Het scoren wilde alleen nog niet lukken. Veel van onze schoten gleden van de rand van de natte korf. Aan de andere kant van het veld gingen de schoten van ALO er wel in en zo stonden we na één periode 3-0 achter.

We vreesden dat we een zware nederlaag tegemoet gingen, maar toch gingen we vol goede moed door. En we zagen dat LYNX beetje bij beetje sterker werd. In de eerste periode ging het afvangen nog niet helemaal lekker, maar nu waren er al veel meer ballen voor ons na een gemist schot. Toch was het weer de tegenstander die scoorde en zo stond het dus 4-0. Maar zoals we gewend zijn staat opgeven niet in het woordenboek van onze E’tjes en we deden allemaal gewoon nog een stapje extra. We kregen heel veel kansen, maar het scoren was met die natte bal best moeilijk. Toch lukte het om voor het  einde van de tweede periode de 4-1 te scoren.

Na een lekker bekertje limo in de pauze gingen we door waar we gebleven waren. En met succes. Want eerst scoorden we de 4-2 en niet veel later legden we de 4-3 in het mandje. Zou het dan toch nog kunnen? Die vraag leek ALO heel snel met “nee” te beantwoorden, want zij scoorden ook 2x op rij, waardoor het 6-3 stond met nog 10 minuten te spelen.

Na een korte pauze gingen we weer binnen de lijnen staan om te proberen toch nog iets terug te doen. En dat lukte op een hele mooie manier. ALO had geen wissels en hun speelsters leken een beetje moe te worden. Daardoor gooiden ze de bal nogal eens naar een speler van ons. En als we de bal hadden hielden we die vaak goed in ons bezit, ook al gleed hij nogal eens uit onze handen. We vielen goed aan via de zijkanten en speelden de bal een aantal keer goed rond. Ook zagen we een paar doorloopjes, al leverden die geen doelpunten op. We kwamen terug tot 6-4 en we kregen het gevoel dat er misschien toch nog een gelijkspel in zat. Het werd 6-5 en een minuut of drie voor het einde van de wedstrijd maakten we zelfs gelijk. Een heel mooi resultaat zou je zeggen. Maar dat was nog niet alles. We bleven doorgaan met aanvallen en ALO had de grootste moeite om ons bij hun korf vandaan te houden. En toen gebeurde wat we eigenlijk niet meer hadden verwacht. Onderschepping van LYNX, bal de lucht in en……GOAL!!!! Voor het eerst in deze wedstrijd kwamen we op voorsprong en dat met nog maar een minuutje te spelen. In dat minuutje lukte het ALO niet meer om een behoorlijke aanval op te zetten en zo behaalden we dus onze eerste overwinning in deze veldcompetitie.

We hebben al veel mooie wedstrijden van jullie gezien en deze kunnen we waarschijnlijk in de top 3 plaatsen. We speelden echt als een team: met zijn allen aanvallen en als we de bal kwijt raakten weer met zijn allen verdedigen. Nu kunnen we even genieten van deze prachtige overwinning en over twee weken staat de wedstrijd tegen SEV op het programma. Ongetwijfeld weer een lastige tegenstander, maar als we zo spelen als vandaag wordt het vast weer een leuke wedstrijd.

Groetjes van Marcel (vanuit België) en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: