Topkorfbal

In het topkorfbal zijn de belangrijke weken nu aangebroken. Bij het dameskorfbal (zuid-Nederland) zijn de finales inmiddels gespeeld. In de Hoofdklasse zijn de eerste finales gespeeld en bij de Korfbal League gaan ze beginnen. Ook de jeugdkampioenen zijn bekend. In dit artikel een overzicht.

Allereerst wat al wel bekend is:

Dameskorfbal

In het dameskorfbal blijft de macht al jaren bij één team. De beste dames trekken allemaal naar één of twee teams, wat de Topklasse minder interessant maakt. Al jaren gaat het tussen Swift en De Korfrakkers en in een ver verleden zaten alle goede dames bij Spes. Dit jaar leverde het een finale op in Eindhoven, waarbij De Korfrakkers duidelijk de sterkste waren, het werd het 22-10. Verslag.

Nu hopen dat de jeugd van Rosolo A1 (D-jeugd kampioen) en Swift A1 (Runner-up) een beetje blijven hangen bij deze verenigingen, zodat er meer spannende wedstrijden zijn in de komende seizoenen. Verslag.

Jeugdkorfbal

In het jeugdkorfbal zijn alle finales inmiddels gespeeld. Hieronder een overzicht met een link naar de verslagen.

  • D-pupillen: Heerenveen D1 – Fortuna D1 7 – 9
  • C-aspiranten: HAVIC C1 – KZ/Hiltex C1 19-18 verslag

De B-aspiranten werden dit jaar collectief gesponsord door telecomaanbieder Simpel.nl. Dit levert een mooi overzicht van verslagen, live-beelden en professionele foto’s op. Verslagen. Helaas duurt het nog wel iets langer voor er informatie naar buiten komt, dus het is nog even geduld voordat we weten wie er komende zaterdag in de finale tegenover elkaar staan.

A-junioren

De A-junioren zijn al een tijdje georganiseerd en we konden dan ook een leuke voorbeschouwing lezen op Korfbal.nl. Uiteindelijk gaat het op dit niveau natuurlijk om het bereiken van de finale in de ZiggoDome, iets wat haalbaar lijkt voor AVO, Fortuna/Delta Logistiek, DOS’46 en PKC/SWKgroep.

Fortuna/Delta Logistiek wist de eerste wedstrijd tegen en bij AVO in Assen te winnen met 20-29 en zal komende zaterdag in om 16 uur in Delft de return moeten spelen.

DOS’46 mocht thuis aantreden tegen PKC/SWKgroep. Een spannende wedstrijd tot op de laatste minuut waarbij DOS’46 uiteindelijk aan het langste eind trok met 21-20. Komende zaterdag zal de return gespeeld worden  in Papendrecht.

De winnaars van de junioren zullen elkaar tegen komen op 8 april in de ZiggoDome voor een zinderende finale.

Hoofdklasse

In de hoofdklasse is het voor onze regio bijzonder spannend geworden na dit weekend. Vorige week werden de eerste wedstrijden gespeeld voor de finales, Avanti won in Groningen van Nic./Alfa College en KCC/SO Natural won in eigen huis van Dalto/BNApp.nl.

Dit weekend werden de rollen echter omgedraaid en won Nic./Alfa College in Pijnacker en kon Dalto/BNApp.nl de punten in Driebergen houden. Verslagen.

Hierdoor worden er komende dinsdag beslissingswedstrijden gespeeld in respectievelijk Groningen en Capelle. De winnaars van deze wedstrijden mogen op 25 maart in Papendrecht de finale spelen voor directe promotie naar de Korfbal League om AW-DTV uit Amsterdam te vervangen. De verliezer van deze finale krijgt vervolgens een extra kans door een promotie-degradatiewedstrijd tegen DSC uit Eindhoven.

Korfbal League

Ook de Korfbal League is gisteren volledig afgesloten. Het was over het algemeen niet heel erg spannend meer, maar er stonden toch nog een aantal zaken op spel.

PKC, TOP en LDODK waren zeker van de posities 1 t/m 3. Er waren echter nog twee echte gevechten, namelijk de plek om de vierde finaleplek en de strijd waarmee de laatste plaats voorkomen kon worden.

Het is dan altijd leuk als dit ook de wedstrijden zijn die gespeeld worden, maar dit was niet het geval. De wedstrijden werden zelfs niet tegelijk gespeeld.

Blauw Wit wist verrassend te winnen van LDODK, waardoor de opvallende wist van KZ/Hiltex op AW/DTV van 38-22 te niet werd gedaan en Blauw Wit de strijd om de vierde plaats naar zich toe trok.

Door het bovengenoemde verlies van AW/DTV was DSC in de rust al zeker van de 9de plaats en werd de wedstrijd DVO-DSC na de rust opeens erg saai, ondanks een heel erg spannende eerste helft. Verslagen.

Komende zaterdag en zondag zullen de halve-finales gespeeld worden. Op zaterdag speelt PKC tegen Blauw Wit in Papendrecht om 15:30 uur. Op zondag speelt TOP om 16:00 uur in De Korf (Sassenheim) tegen LDODK. Beide wedstrijden worden live uitgezonden op ZIGGOsport en waarschijnlijk ook op de NOS.

De winnaars van deze twee halve finales zullen elkaar ontmoeten in de ZiggoDome op 8 april om 18:30 uur. Ook deze wedstrijd wordt uitgezonden op ZiggoSport.

Foto: KNKV

%d bloggers liken dit: