Topkorfbal

Vorige week schreef ik een (korte) samenvatting van het topkorfbal. Dit omdat er een leuk topsportweekend achter de rug was en er veel op komst was. Deze week is een leuke tussenweek, met veel nieuwe eindresultaten, maar ook met veel spannende wedstrijden op komst.

B-Hoofdklasse

Om te beginnen de B-hoofdklasse. De jongste klasse in Nederland die gebruik maakt van de schotklok mocht afgelopen zaterdag met elkaar uitmaken wie zich de beste van Nederland mocht worden. Dit werd beslecht tijdens een spannende wedstrijd tussen Dalto B1 en DOS’46 B1 in een uitverkochte sporthal te Putten.

De wedstrijd werd live uitgezonden op YouTube en daar was te zien dat Dalto eigenlijk uitmaakte wat er gebeurde, maar dat DOS’46 zeker niet over zich heen liet lopen. Aan het einde van de wedstrijd pakte DOS’46 echter de controle over de wedstrijd en stond er uiteindelijk 20-19 op het scorebord. Wat er echter in de laatste seconden en vlak na de wedstrijd gebeurd is, dat is een groot raadsel aangezien de live-stream bij het laatste doelpunt plots verbroken werd voor de kijkers thuis. Desondanks veel lof voor Dalto dat deze beelden mogelijk maakte vanuit de Puttense sporthal. DOS’46 dus kampioen van Nederland in de B-leeftijd.

Volledig verslag

A-Hoofdklasse

Ook in de hoofdklasse A-junioren was er voldoende te beleven. In deze klasse wordt er nog gestreden om de laatste plaatsen in de ZiggoDome. Er werden twee wedstrijden gespeeld om twee plaatsen.

De eerste wedstrijd was tussen Fortuna A1 uit Delft en AVO A1 uit Asssen. AVO is een nieuwe fusieclub en doet eigenlijk in de breedte verassen. Dat de club zo hoog zou eindigen in de competitie, dat had waarschijnlijk alleen de coach van AVO A1 als visie voor zich en de mogelijkheid om in de ZiggoDome te spelen was dan ook een erg mooi resultaat van de competitie van dit jaar. Helaas mocht het voor AVO niet zo aflopen, want Fortuna was echt een maatje te groot.

De Delftse ploeg pakte aan het begin van de wedstrijd direct 4 punten voorsprong die ze bijna nog uit handen dreigden te geven, maar de ploeg herpakte zich enigszins en kon na de rust de winst redelijk eenvoudig naar zich toetrekken. Met 19-12 zien we Fortuna op 8 april terug in de ZiggoDome. Volledig verslag

De tweede wedstrijd werd gespeeld tussen DOS’46 A1 uit Nijeveen en PKC A1 uit Papendrecht. DOS’46 won de eerste wedstrijd en deze tweede wedstrijd kwam de ploeg dan ook sterk uit de startblokken. Na de 3-1 draait de wedstrijd echter, DOS’46 kan goed bijblijven in het spel, maar de afwerking blijft achter en zo wordt het verschil steeds groter. PKC wint de wedstrijd uiteindelijk met 18-26. Hierdoor zal er komende zaterdag een derde wedstrijd (best of three) gespeeld moeten worden in Papendrecht om te beslissen wie de tegenstander van Fortuna wordt in de ZiggoDome. Volledig verslag

Hoofdklasse

In de hoofdklasse is er doordeweeks gespeeld om de plekken in de finale te bepalen. Avanti en KCC kwamen hierbij als winnaars uit de bus en dus mochten beiden ploegen afgelopen zaterdag aantreden in de PKC-hal te Papendrecht.

Voor Avanti was het de eerste hoofdklasse-finale in de geschiedenis. KCC is inmiddels bekend met de hal, waar zij een paar jaar geleden verloren van onze partnervereniging KVS.

Een spannende wedstrijd zou het gaan worden, zo werd verwacht. Zeker aangezien KCC weliswaar twee keer had gewonnen van Avanti in de reguliere competitie, maar dit echt geen cadeautjes waren voor de Capellenaren. In realiteit ging het op de tribunes gelijk op. De stemming bij de supportersverenigingen zat er zeer goed in.

Zoals gebruikelijk in de hoofdklasse-finale liep de aanvang van de wedstrijd uit i.v.m. confetti, strandballen etc. De hal moest flink geveegd worden. Daarna ging de wedstrijd van start.

Avanti begon de wedstrijd goed met een 1-0, maar daarna was de wedstrijd redelijk eenzijdig in het voordeel van KCC. Met de rust is het dan ook al duidelijk dat Avanti een extra wedstrijd nodig zal hebben om mogelijk te promoveren.

KCC wint uiteindelijk met 20-31 en promoveert direct naar de Korfbal League. Avanti krijgt zaterdag nog een kans op promotie, zij kunnen dit nog bereiken door te winnen van DSC uit Eindhoven. DSC is als negende geëindigd in de Korfbal League en zal zeker zijn huid duur verkopen om in de Korfbal League te mogen blijven spelen. Volledig verslag

Korfbal League

In de Korfbal League zelf zijn inmiddels de kruisfinales begonnen. PKC speelde gisteren tegen Blauw-Wit uit Amsterdam. Helaas moest ik zelf een groot gedeelte van de wedstrijd missen, maar daarom was, na mijn eigen wedstrijd, de verassing des te groter toen bleek dat Blauw-Wit voor stond, de voorsprong vast hield en uiteindelijk zelfs wist te winnen. Het wordt dus een spannende wedstrijd in Amsterdam komende vrijdag.  Volledig verslag

Op dit moment wordt de andere wedstrijd TOP – LDODK nog gespeeld. Een spannende wedstrijd, waarin LDODK in het begin vooral op zoek is naar zichzelf, maar later in de eerste helft weer langzaam aansluiting vindt bij TOP. Tegen het einde van de eerste helft staat het 13-11 en dit kan dus nog alle kanten op. Later vandaag zal ik een update geven over deze wedstrijd. Zaterdag is in elk geval de return in Gorredijk.

UPDATE:

Na de rust beleeft TOP een zeer goede periode, waarin de Ypenburgse Celeste Split de score opent met een fraai afstandsschot en LDODK heel veel moeite heeft om aan te sluiten. Na een time-out lijkt LDODK het juiste pad weer gevonden hebben, maar bij een tussenstand van 22-13 is het de vraag of de resterende 15 minuten genoeg zijn om dit verschil nog in te kunnen halen.

Voor Celeste en haar team blijkt dit gelukkig niet het geval te zijn en de einduitslag van 24-20 is met name tot stand gekomen nadat de overwinning voor TOP eigenlijk al vast stond. We kijken uit naar een spannende wedstrijd komende zaterdag, als LDODK gaat proberen om in eigen huis wel te winnen van TOP.

%d bloggers liken dit: