Refleks F3 – Lynx F1

-Lynx F1 mocht deze week een uitwedstrijd spelen tegen Refleks F3 uit Rijswijk. We hoefden dus niet lang in de auto te zitten voordat we er waren. Het thema van deze wedstrijd was “samen” en daar gingen de kinderen dan ook keihard mee aan de slag.

Toeval wilde dat de tegenstander er niet aan gedacht had om een tweede korfbal mee te nemen en dat we direct al voor het begin van de wedstrijd konden beginnen met oefenen… we moesten samen met de bal doen en één rijtje maken om te schieten.

Voor de wedstrijd kregen de kinderen nog snel een uitleg over wat er bedoeld werd met samen aanvallen en samen verdedigen en daarna gingen we aan de slag.

Dat samen aanvallen en samen verdedigen ging in de eerste helft heel erg goed. Helaas gingen onze doelpunten er alleen niet in. De tegenstander had iets meer geluk met het scoren op de korf en kwam vlak voor de rust met 3-0 voor, maar toch waren complimenten zeker op zijn plaats, want jullie hadden je heel goed aan de opdracht gehouden!

In de tweede helft waren jullie nog steeds heel goed met de opdracht bezig en lukte ook bij Lynx F1 om doelpunten te maken. In de laatste periode werden we een beetje moe, waardoor het iets minder ging met ons doel “samen”, maar gelukkig wisten we nog wel heel goed te korfballen en kwamen we op een einduitslag van 9-4.

Daarna mochten we nog strafworpen nemen op de korf. De uitslag hiervan werd 4-5. Rest te zeggen dat ik weer heel erg trots ben op jullie en dat komende maandag alle papa’s en mama’s hun gymschoenen mee moeten nemen voor de ouder-kind-training. Tot dan!

%d bloggers liken dit: