Categorieën
Uncategorized

LYNX E1 – ONDO E4

De derde plek was al zeker, maar toch wilden we er vandaag tegen de koploper weer een mooie wedstrijd van maken. De uitwedstrijd hadden we op een nogal vervelende manier verloren, dus we vonden dat we nog iets goed te maken hadden. We moesten het vandaag met één speler minder doen, omdat de F aanvulling nodig had.

In het begin van de wedstrijd zagen we meteen waarom ONDO op kop staat. Ze lieten de bal heel snel rond gaan en schoten ook best goed. We gaven af en toe iets te veel ruimte weg in onze verdediging en dat leverde een 1-3 achterstand op na één periode.

Maar we lieten de koppies niet hangen. Vol energie gingen we er tegenaan. De ene goede aanval na de andere was te zien. En omdat ONDO ook een hoog niveau haalde zagen we een hele mooie wedstrijd. Beide ploegen scoorden er lustig op los. Wij gelukkig iets meer dan zij en zo was het halverwege de wedstrijd 5-5.

Vlak na rust kwamen we zelfs voor het eerst op voorsprong en we zagen de coaches van ONDO steeds zenuwachtiger worden. Zouden ze hier in Sporthal Leidschenveen het kampioenschap gaan verliezen? Toch kwamen ze weer op gelijke hoogte, maar LYNX bleef geweldig spelen en kreeg de ene na de andere goede schietkans. Met nog 10 minuten te spelen hadden we dan ook een 8-7 voorsprong genomen.

De laatste periode zetten we onze snelste spelers op die van ONDO om zo hun aanval met de lange bal onschadelijk te maken. En dat lukte erg goed, al wisten ze nog wel een paar keer alleen voor de korf te komen. ONDO werd sterker en ze maakten 8-8. Het werd zelfs 8-9 en de opa’s, oma’s, vaders en moeders van de spelers van onze E1 vreesden dat we die klap niet meer te boven zouden komen. Maar zoals zo vaak laten we ons niet zomaar verslaan. We gaven nog wat extra gas en dat leverde een hele hoop goede kansen op. Helaas wilde de bal er niet in. Gelukkig was ONDO niet zo goed in het in de ploeg houden van de bal en ze gooiden de bal vaak naar een speler van ons in plaats van naar één met een geel of blauw shirt.

Met nog een paar minuten te spelen gebeurde wat al in de lucht hing: LYNX maakte de 9-9. Maar we waren niet tevreden met een gelijkspel en bleven in een hoog tempo aanvallen. Een minuut later kwamen we zelfs op een 10-9 voorsprong door een heel mooi afstandsschot. Daarna gooiden we onze verdediging op slot en wist ONDO niet meer bij onze korf te komen en wonnen we deze wedstrijd dus met één doelpunt verschil. Een geweldige prestatie tegen een hele sterke tegenstander!!!

Het zaalseizoen zit erop en we zijn op een hele mooie derde plaats geëindigd. Terecht, want er was niet één ploeg die ons 2x wist te verslaan. De tegenstanders waren een stuk sterker dan op het veld in het najaar. De sterke tegenstand heeft ervoor gezorgd dat ons eigen niveau ook steeds hoger wordt. Vooral met verdedigen (doorloopbal/afstandsschot/afvangen) zijn we enorm vooruit gegaan. We zijn zelfs de enige ploeg waartegen ONDO in beide wedstrijden minder dan 10x kon scoren.

Nu gaan we weer het veld op en we lijken in een poule terecht te zijn gekomen die weer een stuk sterker is dan die in de zaal. Een mooie kans dus om nog weer wat beter te worden.

Groetjes Marcel en Jan-Willem