Categorieën
Uncategorized

Autismeweek 2017

Komende week is het nationale Autismeweek. Ook in onze regio is er weer veel te doen met betrekking tot Autisme. Natuurlijk zal op 2 April (International Autism Awareness Day) ook weer veel aandacht voor Autisme in de media zijn. En bij Lynx kunnen Autistische kinderen weer mee komen trainen.

Het thema van de NVA Autismeweek 2017 is Jong & AUT. Dit thema hebben we gekozen om het belang van vroegherkenning en –erkenning van autisme onder de aandacht te brengen. Over waarom het belangrijk is om al vanaf jonge leeftijd de ontwikkeling van kinderen met (een vermoeden van) autisme te stimuleren. Zodat zij niet onnodig uitvallen op school of op het werk. Dat zij kwaliteit van leven ervaren, en de kans krijgen om hun talenten op hun eigen manier en tempo te ontwikkelen. Op dit moment zijn er veel volwassenen, en met name ouderen, die pas op zeer late leeftijd een diagnose hebben gekregen – vaak na jarenlange worsteling met uiteenlopende problemen. In deze Autismeweek vragen we ook aandacht voor deze groep, in het bijzonder voor ouderen met autisme: ook zij verdienen het om van een goede oude dag te genieten.

De NVA-regio’s en de Autisme Info Centra (AIC’s) organiseren in de Autismeweek inloopmiddagen, informatiemarkten of lezingen. En niet alleen de NVA zelf, maar ook tientallen andere organisaties realiseren activiteiten waarbij mensen met en zonder autisme samenkomen en met elkaar in gesprek gaan.

Een overzicht van alle activiteiten vindt u op: autismeweek.nl

Een aantal leuke dingen uitgelicht:

  • Autisme Belevings Circuit in Leiden, 3 april 19-21:30 uur
  • Jong&AUT (met Filemon) in Delft, 6 april 16-21 uur
  • T.Rex in Town in Leiden, 8 april 18:30-21 uur

Kinderen die nog niet bekend zijn met Lynx of met korfbal worden uitgenodigd om deel te nemen aan onze trainingen op maandag 3 april en maandag 10 april. Deze beginnen om 18 uur.