sporthal Leidschenveen

LYNX E1 – Fortuna E4

Er stond voor de E1 vandaag een loodzware wedstrijd op het programma. Gedeeld koploper Fortuna kwam namelijk op bezoek en in de uitwedstrijd hadden we al gezien dat ze erg goed zijn. Vooraf hoorden we enkele spelers van LYNX al dingen zeggen als: “We worden vandaag ingemaakt” en “We zijn vandaag kansloos”.

Toch begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd en eigenlijk ging het in het begin behoorlijk gelijk op. Maar we wisten van Fortuna dat ze heel goed van afstand kunnen schieten en dat gebeurde in de eerste periode een paar keer, waardoor we 0-3 achter kwamen.

Maar net als in de uitwedstrijd gaven we niet op en we werden sterker en sterker. We lieten de bal snel rondgaan en in de verdediging zaten we er bovenop. De tweede periode was met 2-0 voor ons en zo stonden we bij rust nog maar één doelpunt achter.

En vlak na de pauze scoorden we zelfs de gelijkmaker. De spelers van Fortuna lieten toen even zien dat ze wel erg goed kunnen schieten en in een mum van tijd  was het 3-5. Met nog 10 minuten te spelen leken we ons met een eervolle nederlaag tevreden te moeten stellen.

Toen het al snel in de laatste periode zelfs 3-6 werd leek de nederlaag een feit, ook omdat Fortuna daarna steeds de bal goed en lang in de ploeg hield. Maar we lieten zien dat we niet zomaar opgeven. We bleven lekker fel spelen en zo konden we een aantal passes onderscheppen. Ook werd er supergoed afgevangen , waardoor we steeds vaker in balbezit kwamen. Het werd 4-6 en zelfs 5-6. En toen gebeurde er iets waar weinigen nog in geloofden. We onderschepten de bal en scoorden vervolgens de gelijkmaker. Vlak daarna was de wedstrijd afgelopen met als eindstand 6-6. En dat is echt een geweldige prestatie van jullie. De coaches zijn supertrots op de manier waarop jullie vandaag hebben gespeeld.

Volgende week spelen we onze laatste uitwedstrijd in de zaal tegen Die Haghe. Dan gaan we weer net zo goed ons best doen als vandaag.

Groetjes Marcel en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: