Categorieën
Uncategorized

LYNX E1 – Avanti E4

Na wat gepuzzel om bij de diverse teams zowel een scheidsrechter in als een coach naast het veld te krijgen konden we beginnen aan onze vierde thuiswedstrijd van het zaalseizoen. Tegenstander was vandaag Avanti. Deze ploeg staat dan wel twee plekken onder ons in de stand, de uitwedstrijd was een ware thriller geweest, die we pas op het allerlaatst in ons voordeel hadden weten te beslissen. Dat kon dus wel eens lastig worden.

In de wedstrijd in Pijnacker hadden we onze handen vol gehad aan het aanvalsspel van Avanti. Geen enkele andere tegenstander valt zo vaak aan met doorloopballen als deze. Het was dus niet zo moeilijk om te bedenken waar we de afgelopen week eens op zouden gaan trainen. Inderdaad: het verdedigen van de doorloopbal. We hadden goed getraind op het “blijven hangen” en dat was in de wedstrijd heel goed te zien. Ook dit keer gebruikte Avanti veelvuldig de doorloopbal om bij onze korf te komen. Maar nu hadden ze heel wat meer moeite om in scoringspositie te komen dan in de uitwedstrijd. Gevolg was dat ze nog niet eens de helft van het aantal doelpunten van onze vorige ontmoeting  wisten te scoren.

Er werd echt heel goed verdedigd door de spelers van LYNX. In het begin van de wedstrijd ging het afvangen nog niet zo lekker, maar dat ging daarna gelukkig stukken beter. We kregen in de eerste helft een heleboel schietkansen, maar we schoten vaak toch een beetje te gehaast en we hadden ook wat pech met ballen die net van de rand van de korf af stuitten. Ondanks de vele kansen was onze voorsprong na 2×10 minuten spelen slechts twee doelpunten: 4-2.

Gelukkig stond ons vizier in de tweede helft wel op scherp en wisten we toen onze kansen beter te benutten. We bleven doorgaan met goed verdedigen en kwamen er zelf een aantal keer razend snel uit met de lange bal. Helaas wilde het nog niet zo lukken om te scoren via een doorloopbal, maar we blijven het gewoon proberen. Het gaat al een stuk beter dan aan het begin van de zaalcompetitie.

Zoals gezegd wisten we in de tweede helft lekker vaak te scoren. Ook Avanti maakte er ook nog een paar, maar aan het einde van de wedstrijd stond er een dik verdiende 11-5 overwinning voor LYNX op het scorebord.

Door deze overwinning zijn er al 3 ploegen die ons op de ranglijst niet meer in kunnen halen. Een vierde plek in deze pittige poule is echt een mooie prestatie van jullie. En misschien kunnen we nog wel een plekje hoger eindigen. Volgende week komt koploper Fortuna op bezoek in Leidschenveen. Het zal lastig worden, maar we zijn van plan het ze zo moeilijk mogelijk te maken.

Tot slot willen we Alec nog bedanken voor het fluiten vandaag. Nu kon ik zelf gewoon coachen en Marcel kon de F fluiten.

Groetjes van Marcel en Jan-Willem