Die Haghe E3 – LYNX E1

In onze laatste uitwedstrijd van het zaalseizoen speelden we vandaag tegen Die Haghe. De thuiswedstrijd hadden we ruim gewonnen, maar de coaches waarschuwden de spelers vooraf al dat het vandaag waarschijnlijk heel wat lastiger zou worden. Bovendien kent de coach van Die Haghe onze spelers goed, met als gevolg dat ze met een voor ons zo lastig mogelijke opstelling speelden.

[sz-ytvideo url=”https://www.youtube.com/watch?v=QVAUIUf_i9Y” theme=”dark” cover=”local” responsive=”y” autoplay=”n” loop=”n” fullscreen=”y” disablekeyboard=”n” disableiframe=”y” disablerelated=”y” delayed=”n” schemaorg=”n” /]

De eerste periode werd er door beide ploegen goed verdedigd en zagen we maar weinig kansen bij beide korven. Gelukkig wisten we met een mooi afstandsschot op 0-1 te komen.

In de tweede periode speelden we in een wat hoger tempo en dat leverde meteen een hoop kansen op. Aan de andere kant van het veld hadden we hun als jongen spelende meisjes uitstekend onder controle. We liepen uit naar 1-4 en leken een gemakkelijke overwinning te gaan behalen. Maar niets was minder waar.

In de rust gaven de coaches aan dat we niet steeds op de korf moesten schieten, maar de bal eerst moesten rondspelen. De tweede helft speelde Die Haghe in haar sterkste opstelling en daar hadden wij veel moeite mee. Onze verdediging gaf veel te veel ruimte weg en Die Haghe scoorde 4x op rij. Zo stonden we dus ineens 4-5 achter. Maar binnen 10 seconden maakten we alweer gelijk en voor het einde van de periode kwamen we gelukkig weer op voorsprong.

De laatste periode speelden we weer iets beter, maar het bleef razend spannend. Het werd 5-7, maar al snel scoorde de tegenstander 6-7. Weer kwamen we twee doelpunten voor, maar Die Haghe kwam toch op 7-8. En toen was daar gelukkig Amber, die de bal mooi afving onder de korf en ons vervolgens met haar eerste doelpunt in de E op 7-9 bracht. Dat was tevens de eindstand.

Het was dus bepaald geen makkie vandaag, maar ondanks dat het niet zo lekker liep bleven jullie goed je best doen. Nu hebben we twee weken geen wedstrijd en spelen we in maart onze laatste zaalwedstrijd tegen koploper ONDO. Eens kijken of we het ze net zo moeilijk kunnen maken als de koploper waar we vorige week tegen speelden.

Groetjes Marcel en Jan-Willem

 


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: