sporthal Leidschenveen

ONDO E4 – LYNX E1

Ondanks code oranje gingen we in alle vroegte de weg op richting Hoek van Holland voor onze eerste wedstrijd van 2017, uit tegen koploper ONDO. Gelukkig viel het met de gladheid wel mee en waren we er op tijd, zodat we nog even konden ingooien. Dat was wel nodig, want we hadden al ruim 2 weken niet meer gekorfbald.

We kwamen meteen goed uit de startblokken. Het ging behoorlijk gelijk op, maar we wisten al snel op 0-1 voor te komen. Maar ONDO is natuurlijk de koploper en dat lieten ze zien door voor het einde van de eerste periode op een 2-1 voorsprong te komen.

De tweede periode werd er door beide teams zo goed verdedigd dat er maar 1x werd gescoord. Helaas voor ons door ONDO en dus was het 3-1 bij rust.

Maar we stonden supergoed te spelen tegen een ploeg die deze competitie al twee keer 20 of meer doelpunten in één wedstrijd had gescoord. We gaven heel weinig kansen weg en zelf konden we best vaak vrij op de korf schieten. Na twee mooie aanvallen stond het zelfs 3-3 en tot 6-5 leek een gelijkspel nog haalbaar. Helaas wilden we toen zo graag de gelijkmaker scoren dat we iets minder gingen verdedigen, waardoor ONDO uiteindelijk met 8-5 won. Al hebben wij bij minstens 2 van de tegendoelpunten onze (zeer ernstige) twijfels of ze niet afgekeurd hadden moeten worden wegens verdedigd.

Al met al een zeer knappe prestatie van LYNX E1. Vooral omdat we met 2 afwezigen te maken hadden, waardoor we slechts één wissel hadden.

Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen KVS in Scheveningen. Ondanks de winst speelden we in onze thuiswedstrijd tegen hen niet zo goed als we kunnen. Mooie kans dus om volgende week te laten zien dat we daarvan geleerd hebben en best een aardig potje kunnen korfballen.

Groetjes Marcel en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: