Categorieën
Uncategorized

KVS E4 – LYNX E1

Speelden we vorige week tegen de koploper, deze week gingen we in Scheveningen op bezoek bij de nummer laatst. We hadden een speler meer dan in de vorige wedstrijd, waardoor iedereen tussendoor even kon uitrusten.

KVS mag dan wel op plek 7 staan, we wisten dat we ze zeker niet moesten onderschatten. In onze thuiswedstrijd tegen hen kwamen we al snel op achterstand en wisten we pas in de laatste periode op voorsprong te komen.

Met de moeders op de tribune en de vaders langs de kant aan het coachen leek het vandaag dezelfde kant op te gaan. We kwamen weer vroeg in de wedstrijd op een 1-0 achterstand. Maar dit keer lieten we het niet verder komen. De bal werd lekker snel rondgespeeld en zo konden we een aantal keer iemand vrij voor de korf zetten. We kwamen op die manier al snel op een 1-2 voorsprong. Maar KVS had niet veel kansen nodig om te scoren en toen we even iets minder fel verdedigden kwamen ze toch weer op 2-2.

Het leek dus een lastig potje te worden, ook omdat de speelsters van KVS de bal goed naar elkaar gooiden. We konden maar weinig ballen onderscheppen. En die bal hadden we toch echt nodig om zelf te kunnen scoren. Gelukkig konden we de bal af en toe onderscheppen en kregen we ook kansen om te scoren. We scoorden in de tweede periode 2x, waardoor we 2-4 voorstonden bij rust.

Na rust gaven we nog wat extra gas en toen moest KVS zich echt gewonnen geven. De ene na de andere aanval lieten we zien, waarbij we het ook steeds vaker met een doorloopbal probeerden. Bij balverlies werd er door iedereen vandaag supergoed verdedigd, waardoor KVS maar heel weinig scoringskansen kreeg. Aan de andere kant van het veld vlogen de ballen ondertussen achter elkaar in de korf. Er werd ook uitstekend afgevangen en goed via de zijkanten aangevallen, waardoor we de bal goed in de ploeg hielden.  Met nog 10 minuten te spelen hadden we onze voorsprong vergroot tot 2-8.

De laatste periode was het vooral zaak om KVS niet te dichtbij te laten komen. Dat lukte heel goed, want ze konden nog maar één doelpunt maken. Ook wij scoorden nog één keer en zo stond er bij het laatste fluitsignaal een 3-9 eindstand op het scorebord.

Het was vandaag een mooie overwinning met heel goed spel. Iedereen heeft keihard gewerkt voor de zege. De komende twee weken heeft de E1 geen wedstrijd en we spelen onze volgende wedstrijd op 4 februari.

 

Groetjes Marcel en Jan-Willem