LYNX E1 – Die Haghe E3

Vandaag stond de allerlaatste wedstrijd van 2016 op het programma voor de E1. Helaas konden Amber en Jennifer vandaag niet meedoen en moesten we het ook doen zonder de coaching van Marcel.

We hadden maandag goed getraind op het overgooien en vrijlopen, omdat dat vorige week niet zo goed ging. En het zag er vandaag meteen een heel stuk beter uit. We gooiden de ballen goed in de handen, waardoor Die Haghe weinig kans had om ze te onderscheppen.

Meestal wordt het eerste doelpunt van de wedstrijd door de tegenstander gemaakt, maar vandaag kwamen we geweldig uit de startblokken. In een mum van tijd was het 3-0 en hadden we een minuutje pauze.

Ook in de rest van de wedstrijd ging het super en kregen we lekker veel kans om op de korf te schieten. Zoals gewoonlijk deden we dit weer vaak met aanvallen waarbij de bal over de verdediging van de tegenstander gegooid werd. Maar we kwamen ook goed vrij door de bal snel rond te spelen en we vielen ook een aantal keer aan met de doorloopbal.

Jamila mocht vandaag de hele wedstrijd spelen en daar maakte ze optimaal gebruik van door liefst 4x te scoren. Ondertussen zorgde Alwin er voor dat hun grote jongetje weinig kans kreeg om op de korf te schieten. Ook gaat hij vaak goed onder de korf staan om aan te geven voor de doorloop.

Laura, Brent en Ruben speelden ook een prima wedstrijd en wisten een aantal doelpunten aan ons totaal toe te voegen. Alle vijf onze spelers stonden vandaag heel erg goed te verdedigen. Die Haghe heeft maar heel weinig keer vrij op de korf kunnen schieten. Het lukte ze nog wel 1x om een doelpunt te maken. Dat hadden ze wel verdiend, want ook zij deden goed hun best. De eindstand van de wedstrijd was 9-1 voor onze kanjers.

Komende week is er nog wel training, maar daarna zit het korfbaljaar 2016 erop. Langs deze weg willen we iedereen alvast fijne feestdagen en een gezond en sportief 2017 wensen.

Tot slot willen we Arjen nog heel erg bedanken. Hij liet de wedstrijd van “zijn” D aan zich voorbij gaan om onze wedstrijd te fluiten. Nogmaals super bedankt hiervoor. Als we eens wat terug kunnen doen voor de D, dan horen we het graag.

 

Groetjes Marcel en Jan-Willem


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: