Categorieën
Uncategorized

Jack over Sportplezier

Als oud-bestuurder vertelt Jack je meer over de rol van verenigingsbestuurders bij Sportplezier.[sz-ytvideo url=”https://www.youtube.com/watch?v=lsical1SEUw” theme=”dark” cover=”local” responsive=”y” autoplay=”n” loop=”n” fullscreen=”y” disablekeyboard=”n” disableiframe=”y” disablerelated=”y” delayed=”n” schemaorg=”n” /]

Sportplezier zorgt voor vrolijke kinderen en een prettig klimaat op de vereniging. Als verenigingsbestuur speel je een belangrijke rol in het bewerkstelligen hiervan. Stel je allereerst op als gastheer en verbinder van de vereniging. Ga het gesprek aan met de ouders, biedt ze bijvoorbeeld een kopje koffie aan. Zorg ervoor dat je dit doet vanuit een bepaald gedachtengoed.

Hebben jullie als vereniging gastheerschap en sportiviteit opgenomen in het beleidsplan? Het hoeft niet uitgebreid te zijn, zolang jullie er maar goed over hebben nagedacht. Als er bepaalde regels zijn opgesteld, zorg er dan voor dat deze worden uitgedragen naar alle leden en ouders op de vereniging. Dit kan door het befaamde lijstje op de muur, maar nog veel belangrijker, draag het zelf uit en geef zelf het goede voorbeeld. Vertel de leden dat jullie als vereniging staan voor Sportplezier en vertel dit met trots. Met Sportplezier win je altijd.